Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întâmplat un fapt regretabil, acesta fiind comportamentul tipic al PSD de a-şi proteja „persoanele corupte”, după ce membrii comisiei au respins cererea de urmărire penală în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Azi la comisia juridică am avut un fapt regretabil, dar previzibil pentru actuala putere: domnul Bejinariu, fost ministru actual parlamentar, pentru domnia sa a fost refuzată cererea de începere a urmăririi penale. Domnia sa este implicat într-un scandal Microsoft în care procurorii estimează o valoare a prejudiciului de câteva zeci de milioane de euro. Pentru simplul fapt al începerii urmăririi penale ar fi trebui să existe acceptul Parlamentului şi Comisia juridică a respins această cerere", a precizat Nicuşor Dan.

El a mai spus că deputaţii USR vor încerca, în plenul Camerei Deputaţilor, să schimbe decizia comisiei juridice în cazul Bejinariu.

„Este comportamentul tipic PSD de a-şi proteja persoanele corupte. O să încercăm, în momentul în care lucrurile ajung în plen, să schimbăm această decizie, dar în momentul acesta atragem încă o dată atenţia cetăţenilor: iată modul în care PSD şi aliatul său ALDE guvernează în România!", a conchis preşedintele USR.

Comisia juridică a Camerei deputaţilor a respins, miercuri, cererea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, amânată la finalul legislaturii trecute. În legislatura trecută, Comisia juridică dăduse un vot favorabil urmăririi penale a lui Bejinariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.