Candidatul unic al dreptei pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că a făcut calcule conform cărora primăria Generală a Capitalei are, prin companii din subordine, datorii care echivalează cu mai mult de jumătate din bugetul pe care instituţia îl care, el catalogând situaţia drept „critică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Administrarea Primăriei Capitalei este o chestiune extrem de serioasă, mai ales în condiţiile financiare în care aş prelua-o. La sfârşitul lui 2019 avea datorii curente de un miliard şi jumătate de lei. acum datoriile ei curente sunt undeva la 2 miliarde şi jumătate de lei, după estimările mele, adică mai mult de jumătate din buget e deja împrumutat. Are o datorie de un miliard de lei a STB-ului faţă de ANAF, are o datorie de o jumătate de miliard a Termoenergetica către Elcen. Situaţia este critică” a afirmat Nicuşor Dan într-o emisiune difuzată sâmbătă după amiază de Digi 24.
Întrebat dacă va reveni în USR în cazul în care va fi ales primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan a răspuns că a învăţat „să nu spui niciodată niciodată” precizând însă că activitatea sa va fi dedicată administraţiei, nu politicii.
„Dacă voi avea această poziţie (de primar general – n.r)mă voi preocupa 99% din activitatea mea profesională va fi acolo şi activitatea politică e secundară” a afirmat Nicuşor Dan.
Întrebat ce realizări promite pentru primul mandat ca primar general Bucureştiului, candidatul forţelor politice de dreapta a enumerat: semaforizare inteligentă, metrou uşor pe infrastructura CFR, realizarea centurii Bucureştiului şi lărgirea acesteia la patru benzi, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, extinderea reţelei de tramvaie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.