Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, al reuniunea partidului REPER, despre faptul că politica funcţionează pe bază de majorităţi, el spunând, în acest context, că pentru a forma majoritate „trebuie să reuşeşti să treci peste lucruri care la un moment dat ţi se par foarte importante, dar să ai conştiinţa că, prin ceea ce faci, duci lucrurile înainte”. El se declară cu conştiinţa împăcată că, dacă a renunţat la unele dintre chestiunile pe care şi le-a propus, a făcut-o pentru că şi-a „dat seama că ele nu pot fi atinse în momentul acesta”. El a mai remarcat că în anul 2020 politicienii au dat dovadă de „maturitate” atunci când au decis să aibă candidaţi unici împotriva PSD pentru administraţia locală. „Avem energia, avem determinarea şi cred că avem înţelepciunea că construim acele înţelegeri politice pentru ca 2024 să fie fără PSD”, adaugă edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent, sâmbătă, la reuniunea partidului REPER, Nicuşor Dan a fost prezentat de către europarlamentarul Dacian Cioloş drept „un exemplu de anduranţă , de convingere, de determinare”, care pentru că „a avut un proiect politic serios pentru Bucureşti, a învins o candidată a PSD cu grad de notorietate foarte ridicat.
„Una din problemele mari pe care România o are acum este calitatea clasei politice . (...) Din păcate, în ultimii ani, vedem un mare potenţial de muncă, creator al românilor, faptul că am ajuns să avem PIB-ul pe cap de locuitor mai mare decât al Ungariei, ăsta e un succes al românilor în ansamblul lor, dar nu avem voinţa lor de a intra în politică, de a intra în administraţie şi de a schimba de acolo lucrurile, ce contează, de fapt. De ce nu intră oamenii în politică? Pentru că, aşa cum spunea Dacian Cioloş, este o fractură între noi şi ei, ni se pare că e o altă lume, cu alte reguli, în care nu avem acces şi pentru că în partidele politice mecanismul de selecţie nu este cel mai fericit”, a afirmat Nicuşor Dan în discursul ţinut sâmbătă în faţa membrilor formaţiunii fondate de Dacian CIoloş.
Primarul general al Capitalei a mai spus că „o chestiune foarte importantă” în politică o reprezintă formarea de majorităţi. 
„Politica este despre majorităţi şi ca să ai o majoritate e dificil. Ca să ai o majoritate trebuie să îţi doreşti 100% dar să ştii că vei obţine 30%, dar e mai bine 30% decât 0%. Trebuie să reuşeşti să ai un dialog, trebuie să reuşeşti să treci peste lucruri care la un moment dat ţi se par foarte importante, dar să ai conştiinţa că, prin ceea ce faci, duci lucrurile înainte. Am o experienţă de trei ani în sensul ăsta, nu e uşor, dar vă spun că sunt cu conştiinţa foarte clară că am făcut acele lucruri care trebuiau, chiar dacă am renunţat la nişte lucruri la care ţineam, pentru că mi-am dat seama că ele nu pot fi atinse în momentul acesta”, a mai afirmat Nicuşor Dan.
Primarul general a criticat PSD, spunând că „este obligaţia fiecăruia dintre noi de a colabora şi de a găsi o alternativă pentru ca în rândurile de alegeri care vor veni în Bucureşti, în localităţile din România şi mai ales pentru români să nu mai avem PSD-ul la putere după 2024”. 
Nicuşor Dan susţine că în anul 2020 politicienii au dat dovadă de „maturitate” atunci când au decis să aibă candidaţi unici împotriva PSD pentru administraţia locală. 
„Avem energia, avem determinarea şi cred că avem înţelepciunea că construim acele înţelegeri politice pentru ca 2024 să fie fără PSD”, adaugă edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.