Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, miercuri seară, că a fost la Ambasada Ucrainei şi a discutat cu oficialii instituţiei pentru a transmite sprjinul şi pentru a afla care sunt nevoile cele mai stringente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am mers azi la ambasada Ucrainei, unde am aprins o lumânare în memoria victimelor războiului şi am avut o discuţie cu Păun Rohovei, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ucrainei în România. L-am rugat în primul rând pe domnului Rohovei să ne comunice care sunt lucrurile cele mai importante cu care putem ajuta”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Acesta anunţă că a aflat că este nevoie de medicamente pentru Ucraina, precum şi truse de prim-ajutor, lucruri cu care va ajuta şi municipalitatea bucureşteană.

”Am arătat disponibilitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a trimite un convoi umanitar către Kiev”, a mai transmis primarul general. 

Acesta a informat despre demersurile făcute până acum pentru a veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni.  

”Am spus că suntem pregătiţi să extindem spaţiile de cazare în caz de nevoie şi că vom strânge în continuare ajutoare de la bucureştenii care îşi exprimă solidaritatea cu Ucraina, prin donaţii. Reprezentatul diplomatic al Ucrainei a transmis mulţumiri pentru întreaga comunitate românească implicată în ajutorul ucrainenilor. Suntem în continuare alături de Ucraina şi de Kievul aflate azi sub bombardament şi sper că pacea va reveni cât mai repede. Glorie eroilor ucraineni”, a mai scris Nicuşor Dan.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.