Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer ar putea deveni sărbătoare la nivel european, propunerea fiind făcută de senatoarea Nicoleta Pauliuc liderilor europeni, în cadrul European Cancer Summit, eveniment desfăşurat zilele acestea la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a vorbit în cadrul evenimentului despre proiectele legislative adoptate în România, la iniţiativa sa, pentru sprijinirea bolnavilor de cancer şi a aparţinătorilor.

Din acest pachet legislativ face parte şi legea privind Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, sărbătorită în România începând cu vara anului trecut, în prima duminică din luna iunie.

Senatoarea PNL le-a propus reprezentanţilor statelor europene ca această zi să fie sărbătorită unitar, la nivelul Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, Nicoleta Pauliuc i-a oferit comisarului european pentru Sănătate, doamna Stella Kyriakides, o insignă cu nufărul galben, simbolul ales pentru supravieţuitorii de cancer.

”Am oferit doamnei Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate, o insignă cu nufărul galben (simbolul Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer din România) în cadrul unei dezbateri prilejuite de Summitul European pentru Cancer - EuropeanCancerSummit2023 – organizat la Bruxelles în perioada 15 – 17 noiembrie. Cu această ocazie, am participat la mai multe conferinţe despre implementarea unitară a Planului European de Combatere a Cancerului la nivelul UE şi despre schimbul de bune practici între statele membre pe prevenţie, tratament şi calitatea vieţii pacienţilor şi supravieţuitorilor. Mi-aş dori ca nufărul galben, simbolul speranţei, să devină simbolul al supravieţuitorilor de cancer din întreaga Europă”, a scris Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.