Nicolae Vlad Popa, senator vreme de trei mandate, a venit luni la Palatul Parlamentului dar nu pentru îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului, ci pentru a le arăta nepoţeilor locul unde a lucrat vreme de aproape 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bunicu' Nicu”, aşa cum îi spun nepoţeii veteranului liberal Nicolae Vlad Popa, nu a mai prins un mandat în noua legislatură. PNL, partidul din partea căruia a intrat în competiţia electorală, nici măcar nu l-a pus pe un loc eligibil pe lista de candidaţi la Braşov.

Luni, în ziua în care noii senatori au venit pentru îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului, Nicolae Vlad Popa a venit doar în vizită. Şi-a adus cei doi nepoţei pentru a le arăta sala de plen a Senatului.

”Îmi place mult. În alte săli am văzut şi bradul de Crăciun”, spune nepoţelul cel mare, Francisc, alintat ”Feri” de către bunici. El spune că obişnuia să se uite la televizor, împreună cu bunica, pentru a urmări dezbaterile din Senat şi, mai ales, pe ”bunicu' Nicu”.

Nicolae Vlad Popa a spus că le-a explicat nepoţeilor pe înţelesul lor activitatea politică şi cea legislativă, dar nu le-ar recomandat să intre în vreun partid, deoarece imaginea parlamentarilor este, în opinia sa, ”execrabilă”.

”Poate o să vină o vreme când, într-adevăr, şi Senatul şi Camera Deputaţilor o să devină cu gradul de încredere atât de mare încât să merite să faci un asemenea lucru. Deocamdată, imaginea parlamentarului este execrabilă. Pot spune că notorietatea mea în Braşov e mare şi am avantajul că n-am făcut şi n-am greşit în aşa fel încât oamenii să mă arate cu degetul. Dar, deocamdată, lucrurile acestea nu contează şi eu acuma sunt liber de sarcini”, a mai spus fostul senator PNL.

Nicolae Vlad Popa a intrat în Senat în anul 2000 pe listele PNL şi şi-a reînnoit mandatul în 2004 candidând din partea aceluiaşi partid. În 2006 s-a alăturat grupării disidente formate în jurul lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, a părăsit PNL pentru a forma Partidul Liberal Democrat, care ulterior a fuzionat cu PD şi a format PDL. Vlad Popa a fost şi europarlamentar, din 2007 până în 2009, iar în 2012 a fost ales pentru a treia oară senator.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.