Nicolae Păun, preşedintele Asociaţiei Partidei Romilor Pro-Europa, atrage atenţia preşedintelui Institului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, asupra faptului că peste 100.000 de romi nu au fost recenzaţi până în momentul de faţă. , Deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, solicită recenzorilor să meargă în cartierele de romi şi să recenzeze populaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primesc zilnic mesaje şi telefoane de la membrii Partidei Romilor Pro-Europa din teritoriu, care mi se plâng că recenzorii nu au călcat în cartierele de romi, pentru a-i recenza. Au trecut câteva luni de când a început procesul de recenzare la domiciliu, iar recenzorii refuză să meargă în cartierele de romi, pentru a-i recenza. Aşa ceva este inacceptabil! Atrag atenţia domnului preşedinte al INS, Tudorel Andrei, asupra faptului că recensământul este foarte important pentru comunitatea romă din România, deoarece în funcţie de numărul real al romilor declaraţi la recensământ vor fi elaborate măsurile publice de ajutorare a acestor comunităţi. Dacă se va întâmpla ca la recensământul trecut, când multe comunităţi de romi nu au fost recenzate sau romii au fost recenzaţi ca români, atunci acele comunităţi sunt condamnate la sărăcie în continuare. Fac un apel la preşedintele INS Tudorel Andrei să trimită recenzorii în comunităţile de romi", a declarat Nicolae Păun, preşedintele Asociaţiei Partidei Romilor Pro-Europa, într-un comunicat oficial.

Liderul romilor afirmă că în foarte multe localităţi, recensământul s-a făcut din birou, fără ca recenzorii să meargă în cartierele de romi.

Prin urmare, planează o mare suspiciune asupra cifrelor înscrise în baza de date, unde romii nu au fost înregistraţi în număr real sau au fost înregistraţi ca români, nu ca etnici romi.

La rândul său, deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, solicită recenzorilor să meargă în cartierele de romi şi să recenzeze populaţia.

"În lipsa unor cifre reale ale romilor care trăiesc în România, problemele şi nevoile romilor se vor amplifica, iar sărăcia din acele comunităţi se va amplifica. Romii nerecenzaţi sunt condamnaţi la neintegrare şi excludere socială. De aceea fac un apel la toţi recenzorii să meargă în comunităţi, pentru a-i recenza pe romi", a precizat deputatul Cătălin Manea.

Recensământul se încheie duminică, 31 iulie. Liderii Partidei Romilor Pro-Europa speră ca măcar acum, pe ultima sută de metri, recenzorii să meargă în comunităţile de romi, pentru a recenza populaţia, se mai arată în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.