Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă luni că salută anunţul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a candida pentru un nou mandat, din partea PPE şi îi urează mult succes, el precizând că în toţi aceşti ani, actuala preşedintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate şi că poate găsi soluţiile cele mai bune pentru toate statele membre UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut anunţul făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a candida pentru un nou mandat, din partea PPE şi îi urez mult succes. În toţi aceşti ani, actuala preşedintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate şi că poate găsi soluţiile cele mai bune pentru toate statele membre UE, de la adoptarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, prin care ţara noastră beneficiază de o şansă istorică la modernizare, la reducerea dependenţei energetice a UE faţă de Federaţia Rusă şi până la paşii concreţi făcuţi pentru aderarea Republicii Moldova şi Ucrainei”, a transmis preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă subliniază că ”momentul este cu atât mai semnificativ cu cât votul pentru susţinerea candidaturii sale va fi dat la Bucureşti, în cadrul Congresului PPE, găzduit de PNL pe 6-7 martie, un eveniment care va aduce în ţara noastră delegaţi din peste 40 de ţări, inclusiv şefi de stat şi guverne şi care va reprezenta o importantă oportunitate pentru România de a consolida legăturile cu cei mai importanţi lideri europeni.”

Preşedintele Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a anunţat luni la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

Următorul pas este Congresul Partidului Popular European (PPE), prevăzut în perioada 6-7 martie, la Bucureşti, în cursul căruia preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” - reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.