Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi seară, că România nu ar de ce să-şi facă probleme în ceea ce priveşte produsele necesare vieţii de zi cu zi, iar Guvernul pregăteşte măsuri pentru a contracara preţul mare la energie şi gaze, fiind în curs de finalizare actul normativ pentru plafonarea preţurilor pentru un an de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a fost întrebat, marţi seară, la Isaccea, î judeţul Tulcea, despre scumpiri şi dacă România riscă să nu aibă unele produse alimentare.  

”Am asistat la un episod când costul carburantului a depăşit orice limită. Din păcate, am fost nevoiţi să luăm măsuri în acest sens şi să ne folosim de instituţiile statului care pot să intervină şi să regleze orice tentativă de acest fel. Pe masa de lucru a Guvernului este în proces de finalizare OUG pentru plafonarea preţului la energie şi la gaze pe un an de zile. Vrem să asigurăm un preţ pentru IMM şi pentru sectorul alimentar, astfel încât preţurle să poată fi oarecum la un nivel redus şi din această perspectivă”, a afirmat premierul  

În ceea ce priveşte asigurarea de produse Ciucă a precizat: ”Vă garantez că suntem în permanentă legătură, cu ministrul Agriculturii şi ministrul Economiei, cu mediul de afaceri, cu retailerii, cu producătorii şi avem garanţii - o spun şi cifrele prin care s-au notificat producţiile de anul trecut - că în acest moment România nu ar de ce să-şi facă probleme în ceea ce priveşte produsele necesare vieţii de zi cu zi”.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.