Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, la dezbaterea ”Marea industrie – contributor important la PIB-ul României”, organizată de Financial Intelligence, că reindustrializarea ţării depinde de asigurarea de către guvern a stabilităţii economice, a unei fiscalităţi predictibile şi de dialogul cu investitorii şi că orientarea producţiei din Marea Neagră exclusiv către încălzire este o direcţie greşită, fiind necesară o perspectivă industrială pe termen lung de folosire a gazului românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am participat la dezbaterea ”Marea industrie – contributor important la PIB-ul României”, organizată de Financial Intelligence, unde am susţinut că reindustrializarea ţării depinde de asigurarea de către guvern a stabilităţii economice, a unei fiscalităţi predictibile şi de dialogul cu investitorii. Suntem în momentul în care este nevoie de realizarea pe plan intern a materialelor pe care producătorii le cer”, a spus preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă afirmă că ”orientarea producţiei din Marea Neagră exclusiv către încălzire este o direcţie greşită, fiind necesară o perspectivă industrială pe termen lung de folosire a gazului românesc”.

”Dezvoltarea sustenabilă depinde de o resursă umană bine pregătită. De aceea, sistemul educaţional trebuie să fie conectat la avansurile tehnologice, pentru a oferi specialişti cu înalte calificări, de care este constant nevoie pe piaţa muncii. Cheia dezvoltării pe termen lung stă în crearea unei ambiţii a companiilor româneşti de a ieşi pe pieţele externe unde competiţia este acerbă, niciun stat nu ajută, iar creaţia şi inovaţia fac diferenţa”, a mai transmis preşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.