Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre Ordonanţa care permite trecerea primarilor de la un partid la altul că ţşi el este supărat pentru că nu trebuie să încurajăm traiseimul. Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream, a mai arătat liderul PNL, precizând că se caută soluţii astfel încât aproximativ 200 de primării să nu rămână fără primar în cazul în care aceştia decid să schimbe formaţiunea politică la alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat la Digi 24 despre Ordonanţa privind comasarea alegerilor, care introduce posibilitatea traseimului politic în cazul primarilor, că şi el este supărat.

”Şi eu sunt supărat pentru că nu trebuie să încurajăm traseismul, aici este o chestiune, sper să mă audă cât mai mulţi primari. Sunteţi oameni în funcţii publice care reprezentaţi baza partidelor politice (..) Este absolut incorect ca, în funcţie de oportunitate, şi nu sunt mulţi, în 2014, a fost acea Ordonanţă prin care 500 au schimbat barca, nu s-a întâmplat să câştige. Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream”, a arătat preşedintele PNL.

Întrebat de ce s-a introdus derogarea în Ordonanţă, pentru primari, Ciucă a arătat că s-a încercat să se evite o problemă, şi anume că aproximativ 200 de primari riscă să îşi piardă mandatele iar localităţile să rămână fără primar şi consiliul loca până la alegerea unui nou primar.

”Noi am încercat să găsim soluţiile pentru a evita aceasstă oportunitate ca primarii să treacă de la un partid la altul: Problema care apare este următoarea, sunt primari, în număr de vreo 200, care ar putea să îşi piardă mandatele trecând de la un partid la altul, acele localităţi nu vor avea primar şi consiliu local până la intrarea în mandat a noilor aleşi. Căutăm soluţii pentru a vedea care e varianta cea mai bună, fie varianta ca 200 de primării să rămână fără primării, fie găsim altă formulă juridică. Cu certitudine, PNL nu încurajează traiseimul politic”, a ţinut să precizeze Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.