Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, afirmă, marţi, că, după ce se va primi votul de învestitură din partea Parlamentului se va trece la treabă ”din prima clipă”. ”Nu avem timp de pierdut! Depăşirea situaţiei critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort şi solidaritate”, afirmă Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit din partea Preşedintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forţele politice, cele care doresc să depăşim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu ţara noastră, au şansa ca în zilele următoare să îşi asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituţiei fundamentale a democraţiei, vom trece la treabă din prima clipă”, a scris, marţi, pe FAcebook, icolae Ciucă.  

Premierul desemnat susţine că nu este timp e pierdut.  

”Nu avem timp de pierdut! Depăşirea situaţiei critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort şi solidaritate. Ţara noastră merită un profil mai puternic în Europa şi în lume, pentru că suntem un popor cu multe calităţi. Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate şi perspectiva unei vieţi mai bune”, a mai scris Ciucă.  

Componenţa Executivului condus de Nicolae Ciucă şi programul de guvernare al noii coaliţii PNL-PSD-UDMR vor fi depuse, marţi, în Parlament, urmând a se stabili calendarul audierii miniştrilor propuşi şi votul în plenul reunit al celor două Camere, care va fi cel mai probabil joi.  

PSD a anunţat iniţial că va prezenta oficial programul de guvernare, la ora 18.00, la Parlament, ulterior evenimentul fiind amânat pentru miercuri, la ora 19:00.  

În cursul dimineţii, social-democraţii se reunesc într-o altă şedinţă a Consiliului Naţional, pentru a definitiva propunerea de vicepremier PSD şi secretarul general al Guvernului. Şedinţa, însă, nu s-a concretizat cu o decizie, motiv pentur care depunerea listei Guvernului, aşteptată în prima parte a zilei, a fost amânată pentru după-amiază. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.