Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis joi că limba română nu cunoaşte graniţe, este elementul de bază al identităţii noastre naţionale, liantul cel mai puternic pentru toţi românii, indiferent unde se află pe acest pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vorbiţi limba română? Sunteţi din România?” Am auzit de foarte multe ori aceste întrebări în străinătate, pe unde am fost de-a lungul timpului. De fiecare dată am simţit un puternic sentiment de bucurie. Limba română nu cunoaşte graniţe. Este elementul de bază al identităţii noastre naţionale, liantul cel mai puternic pentru toţi românii, indiferent unde se află pe acest pământ”, arată Nicolae Ciucă în mesaj.
 
”Astăzi sărbătorim Ziua Naţională a Limbii Române. Vă îndemn să deschideţi o carte a oricărui mare scriitor român şi să vă gândiţi, fie şi pentru o clipă, la limba noastră ca la un dar de la Dumnezeu. Ne uneşte de secole şi a transformat un popor într-o naţiune şi o istorie într-o cultură. Aşa cum spunea Titu Maiorescu, limbajul este un dar divin, iar limba română este un dar care ne leagă pe toţi în frumoasa noastră istorie. La mulţi ani Limbii Române şi la mulţi ani tuturor celor care vorbesc limba română!”, mai spune Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.