Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale din România şi a precizat că şi-a asumat, în calitate de prim-ministru, promovarea dialogului între majoritate şi minorităţile naţionale, a toleranţei şi coeziunii sociale. „Consider, de asemenea, că Guvernul României şi instituţiile statului au datoria morală să-şi fundamenteze acţiunile pe respect faţă de toţi cetăţenii României, să repună la temelia societăţii corectitudinea, adevarul şi onoarea”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Transmit gândurile mele bune cetăţenilor ce aparţin minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice din România. Preţuiesc contribuţia lor la patrimoniul culturii şi valorilor naţionale, la dezvoltarea socială şi economică. Faptul că astăzi România este o societate incluzivă, modernă, fundamentată pe valori europene, în care principiul diversităţii este promovat si respectat, este în egală măsură meritul majorităţii şi minorităţilor naţionale. Uniţi în diversitate, împărtăşim aceleaşi valori ale Uniunii Europene din care facem parte, promovându-le în deplin respect faţă de toţi semenii noştri. Perioadele de criză, cum este si pandemia COVID-19, aduc cu sine o serie de vulnerabilităţi, care au nevoie de răspunsuri ferme si rapide pentru a nu se transforma în intoleranţă, rasism şi xenofobie”, a afirmat Nicolae Ciucă, printr-un comunicat de presă al Guvernului.

El a mai spus că „promovarea dialogului între majoritate si minorităţile naţionale, a toleranţei şi coeziunii sociale, sunt elemente esenţiale pe care mi le-am asumat în calitate de prim-ministru”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Consider, de asemenea, că Guvernul României şi instituţiile statului au datoria morală să-şi fundamenteze acţiunile pe respect faţă de toţi cetăţenii României, să repună la temelia societăţii corectitudinea, adevarul şi onoarea. La mulţi ani, tuturor cetăţenilor români ce aparţin minorităţilor naţionale!”, a conchis premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.