Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri seară, la Gala Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze din România, că 4.150 de companii cu capital majoritar francez au creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească. ”Mă bucur să constat că parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul acesta, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză aniversează 26 de ani de activitate în România. Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro. Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească”, a transmis premierul.  

Nicolae Ciucă apreciază ”faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând, aşa cum a menţionat şi domnul consilier prezidenţial, locul 3 la exporturi şi locul 7 la importuri. Locul 3 este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape zece la sută din totalul investiţiilor străine directe”, a mai transmis Ciucă.  

Acesta a salutat contribuţia dumneavoastră la dezvoltarea economiei româneşti. 

”Mă bucur să constat că parteneriatul strategic dintre România şi Franţa are o componentă economică importantă pentru ambele ţări. Pentru Guvernul României, Camera Franceză de Comerţ reprezintă un partener de dialog important şi, cu ocazia acestei gale aniversare, vreau să vă mulţumesc pentru deschiderea spre discuţii transparente legate de oportunităţile de investiţii şi dezvoltare oferite de România. Doresc să menţionez că, de la preluarea mandatului, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii CCIFER, ultima în urmă cu câteva zile. Apreciez dialogul cât de poate de consistent pe probleme economice şi aspecte ale mediului de afaceri din România, cum de altfel şi dumneavoastră sunt convins că apreciaţi deschiderea şi importanţa pe care Guvernul României le acordă partenerilor care doresc să investească în ţara noastră, precum şi cadrul fiscal pe care România îl asigură dezvoltării unui mediu de afaceri consistent”, a mai transmis premierul.  

Acesta susţine că ţara noastră reprezintă o destinaţie de luat în seamă pentru transferarea investiţiilor franceze atât din zona de conflict, cât şi din zone mai îndepărtate, pentru creşterea rentabilităţii proiectelor. 

”Deşi traversăm crize multiple, cu implicaţii la nivel global, am reuşit să asigurăm stabilitate şi predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creşterea investiţiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro. Prin politicile publice şi fiscale adoptate, precum şi prin creşterea investiţiilor la cel mai mare nivel din ultimii 32 de ani, am demonstrat că suntem dedicaţi proiectelor de dezvoltare şi modernizare a României şi că avem uşa deschisă pentru investiţii solide, de viitor, regăsite în proiectele şi reformele finanţate din fondurile europene, atât prin Cadrul financiar multi-anual, cât şi prin PNRR”, a mai afirmat premierul.  

Acesta anunţă cele mai bune măsuri pentru a crea un climat de afaceri cât mai atrăgător pentru oamenii de afaceri.  

”În acest sens se înscrie şi procesul de aderare la OCDE, care ne va ajuta să aliniem sistemul administrativ şi funcţionarea mediului de afaceri la regulile celor mai puternice economii din lume. Deja valorificăm şi integrăm în legislaţia naţională expertiza Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică îndreptată spre transparenţă, digitalizare şi reducerea birocraţiei. Sunt măsuri aşteptate de mediul de afaceri şi pe care noi ne-am angajat deja să le implementăm. La fel de aşteptată de mediul de afaceri este şi aderarea României la Spaţiul Schengen, un obiectiv important pentru ţara noastră, încă din momentul aderării la UE. Mulţumim Franţei pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv şi pentru susţinerea directă anunţată de preşedintele Macron cu ocazia vizitei din luna iunie în ţara noastră. România este astăzi o ţară sigură, capabilă să aibă un rol activ în regiune şi în lume, alături de prietenii şi aliaţii săi. Prezenţa militarilor francezi în ţara noastră confirmă soliditatea deciziei noastre de a ne apăra împreună valorile comune”, a adăugat premierul.  

Potrivit acestuia, după aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, procesul de aderare la OCDE, aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective importante de ţară pe care ni le-am asumat şi pentru realizarea cărora facem eforturi intense la nivelul tuturor instituţiilor.  

”Şi sunt sigur că, împreună cu dumneavoastră, aşa cum am demonstrat până acum, putem să îndeplinim aceste obiective. De asemenea, vă asigur că toate aceste eforturi vor da rezultate pentru că atunci când ne asumăm proiecte importante pentru viitorul ţării, reuşim să le ducem la capăt. Istoria recentă confirmă determinarea noastră de a realiza obiective majore pentru dezvoltarea României, pentru integrarea deplină în familia europeană”, a adăugat prmierul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.