Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la lansarea Programului oficial de Internship al Guvernului României - ediţia a IX-a, că sunt angrenaţi într-un proces cât se poate de dinamic pentru digitalizarea şi transparentizarea activităţii guvernamentale şi i-a invitat pe studenţi să aibă un cuvânt greu de spus în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis studenţilor, la evenimentul de lansare a Programului oficial de Internship al Guvernului României - ediţia a IX-a, 2022, că ”este un demers benefic, atât pentru instiituţiile guvernamentale cât şi pentru ei”.   

”Practic, din 2014 s-au desfăşurat astfel de activiităţii care au fost în beneficiul Guvernului, al ministerelor, al tuturor instituţiilor administrative cât şi al dumneaovastră, pentru că vă oferă posibilitatea de a vă face  o imagine reală, a modului în care se desfăşoară activităţile asupra modului în care se desfăşoară analizele şi procesele, la nivel guvernamenmtal şi de asemenea o activitate foarte importantă, vă puteţi da seama cum se derulează procesul de luare a deciziilor la nivelul fiecărei instituţii în parte”, a spus premierul.

Şeful Executivului a spus că, aşa cum şi-au asumat prin programul de guvernare dar şi la nivel personal, tot ceea ce fac, fac pentru generaţia viitoare.

”Văd, astfel, partticiparea la astfel de proiecte, ca fiind una prin care putem să beneficiem de tot ceea ce înseamnă energia, dinamismul, optimismul tinerei generaţii”, a afirmat Ciucă.

”Vă încurajez ca, prin tot ceea ce veţi realia, să aveţi propria dumneavoastră contribuţie, să lăsaţi acolo o amprentă, nu contează, cât de mică, de care să fiţi mândri mai târziu”, a spus Ciucă.

Premierul a mai declarat că este optimist şi crede că, prin aportul fiecăruia, aşa cum au făcut-o şi celelalte serii, vor reuşi să identifice amploarea şi vâltoarea activităţilor în domeniul admnistrativ, de conducere şi coordonare la nivelul Guvernului, al ministerelor şi al agenţiilor”, a mai spus el, arătând că poate fi şi o profilare a carierei pe care o vor alege în viitor.

”Suntem angrenaţi într-un proces cât se poate de dinamic pentru digitalizarea şi transparentizarea activităţii guvernamentale, pentru a face în aşa fel încât cetăţeanul să acceseze cât mai facil serviciile publice şi procesul acesta nu este nici simplu şi nici nu se poate întâmpla peste noapte. De aceea, cred că prin spiritul dumneavoastră de observaţie, prin energia şi tot ceea ce înseamnă pregătirea în conformitate cu aceste norme şi cerinţe de digitale pe care noi dorim să le implementăm cât mai larg posibil şi cât mai consolidat posibil, reprezintă de asemenea o oportunitate şi vă invit să faceţi în aşa fel încât aici să aveţi un cuvânt greu de spus, pentru că, în comparaţie cu generaţia noastră, voi aţi crescut cu conceptul de digitalizare”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, arătând că de la tineri poate veni această contribuţie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.