Premierul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, el afirmând că a subliniat necesitatea relansării şi consolidării cooperării noastre bilaterale, prin noi proiecte concrete, în toate ariile Parteneriatului. Şeful Executivului s-a referit şi la necesoitatea consolidării relaţiilor bilaterale, pentru valoarea ei benefică în folosul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Coreea şi în contextul geopolitic şi economic actual la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Este o deosebită plăcere şi onoare să primesc astăzi vizita oficială a premierului Republicii Coreea, domnul Han Duck-soo. Ne revedem la doar câteva luni după vizita pe care am efectuat-o la Seul, în decembrie 2022, împreună cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, însoţiţi de o delegaţie guvernamentală şi parlamentară consistentă. Mă bucur foarte mult că premierul Republicii Coreea a dat curs invitaţiei mele de a veni la Bucureşti. Consemnăm astfel, un prim pas important în marcarea acestui an special pentru relaţiile noastre bilaterale”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă. 

”Întâlnirea noastră de astăzi a fost foarte productivă, cu o agendă bogată”, a spus premierul, arătând că a agreat cu omologul său asupra nevoii de consolidare sistematice a cooperării bilaterale, pentru a oferi un nou impuls implementării obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic.
 
”Am subliniat necesitatea relansării şi consolidării cooperării noastre bilaterale, prin noi proiecte concrete, în toate ariile Parteneriatului, atât în plan politic, dar mai ales în cel economic, sectorial”, a spus şeful Executivului, arătând că au convenit ca această componentă economică să reprezinte elementul principal de dezvoltare a relaţiilor bilaterale.
 
”De asemenea, am reiterat semnificaţia deosebită a consolidării relaţiilor noastre, pentru valoarea ei benefică în folosul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Coreea şi în contextul geopolitic şi economic actual la nivel global, un context marcat de multiple provocări, de securitate”, a spus Nicolae Ciucă. 
 
Şeful Executivului a arătat că a salutat menţinerea tendinţei ascendente a volumului schimburilor comerciale, care, începând cu 2021, a depăşit cifra de un miliard de dolari.
 
”Am subliniat că această tendinţă trebuie stimulată pe mai departe, sprijinită de noi iniţiative, în domenii inovative şi cu valoare adăugată”, a precizat Ciucă. 
 
”Tocmai de aceea, am reiterat interesul părţii române pentru organizarea în acest an, la Seoul, la nivel ministerial, a celui de-al X-lea Comitet comun de Cooperarea  Industrială.  Suntem interesaţi, de asemenea, de organizarea unui Forum de afaceri bilateral asociat acestui eveniment ministerial, care să asigure coerenţa demersurilor de cooperare între sectorul public şi cel privat” a menţionat premierul Nicolae Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.