Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Mioveni, întrebat dacă facturile la energie vor fi calculate în funcţie de consumul curent sau în funcţie de consumul de anul trecut, că în coaliţie susţin ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent, pentru că, prin referirea la o perioadă şi mai mare, nu facem altceva decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă facturile vor fi calculate în funcţie de consumul curent sau în funcţie de consumul de anul trecut.

Şeful Executivului a menţionat că au discutat şi au analizat acest aspect, inclusiv în coaliţie. ”Noi susţinem ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent. Este foarte dificil să facem referire la consumul de anul trecut, iar să ne ducem pe o perioadă şi mai mare, cu doi-trei ani în urmă, nu facem altceva decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu”, a precizat Ciucă.

El a precizat că îşi doreşte ”să găsim calea cea mai simplă şi cea mai eficientă, în primul rând, pentru cetăţean, pentru consumator şi, în al doilea rând, pentru instituţiile care gestionează acest aspect”.

Despre planul de reducere a risipei de energie, premierul a spus că există un astfel de plan, la nivelul Guvernului.

”În urmă cu o săptămână, la şedinţa de guvern de săptămâna trecută, am cerut fiecărui minister să prezinte planul de reducere a consumului la energie electrică. Deci, dacă doriţi, la fiecare minister găsim acest plan”, a spus Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.