Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut joi o întâlnire cu premierul Croaţiei, Andrej Plenković, în marja Congresului PPE de la Bucureşti. Liderul PNL spune că l-a felicitat pentru succesul admiterii ţării sale în Spaţiul Schengen iar oficialul croat l-a asigurat că Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în spaţiul european de liberă circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În marja congresului PPE, am avut o întâlnire cu premierul Croaţiei, Andrej Plenković, pe care l-am felicitat pentru succesul admiterii ţării sale în Spaţiul Schengen. M-a asigurat că Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în spaţiul european de liberă circulaţie”, a scris preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pe Facebook. 
 
El a mai arătat că premierul croat apreciază interesul României pentru integrarea europeană a statelor din Balcanii de Vest.
 
”Împreună, sprijinim ţările din această regiune să facă paşi consistenţi pe calea aderării la UE, ca unică soluţie pentru asigurarea unui viitor prosper şi sigur. Cooperarea dintre ţările noastre nu se limitează doar la mecanismele UE şi NATO. România şi Croaţia sunt partenere în Iniţiativa celor Trei Mări. I3M este un format care promovează dezvoltarea regională din regiunea cuprinsă între Marea Adriatică – Marea Neagră – Marea Baltică”, a ţinut să precizeze Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.