Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius. Şeful Guvernului a subliniat implicarea pro-activă în soluţionarea procedurilor de infringement în curs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Schimbul de opinii a evidenţiat necesitatea că protecţia mediului să se menţină în atenţie permanentă la nivelul Guvernului, printr-o abordare integrată, nefiind doar apanajul specific al ministerului cu atribuţii directe în domeniu. Cei doi oficiali au convenit să continue cooperarea strânsă, astfel încât să fie asigurat un progres durabil în gestionarea dosarelor de mediu. A fost recunoscută nevoia unui progres rapid în implementarea de către România a măsurilor adecvate pentru creşterea calităţii aerului, închiderea depozitelor neconforme de deşeuri şi a instrumentelor de combatere a tăierilor ilegale de arbori”, a transmis, marţi seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul pentru implementarea corespunzătoare a legislaţiei europene de mediu şi implicarea pro-activă în soluţionarea procedurilor de infringement in curs.  

”Premierul României a confirmat că în plan naţional există o viziune integrată privind protecţia mediului, însă este necesar ca deciziile concrete să ţină cont şi de context. A exemplificat cu faptul că “înverzirea” sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză. A reamintit importanţa deosebită pe care România o acordă energiei nucleare şi gazelor naturale ca surse de energie de tranziţie”, se mai arată în comunicat.  

Şeful Guvernului a subliniat rolul educaţiei şi al tinerilor în susţinerea eforturilor legate de tranziţia ecologică şi de protecţia mediului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.