Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că în această după-amiază va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din educaţie şi crede că împreună vor conveni asupra unei soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educaţie, în această după-amiază o să avem o nouă întâlnire şi cred că împreună vom conveni asupra unei soluţii”, a spus şeful Executivului. El a arătat că a prezentat tot ce s-a făcut anul acesta pentru educaţie.

”Anul trecut am alocat 2 miliarde în plus pentru educaţie, anul acesta 6 miliarde, plus modul în care am gestionat şi vom gestiona în continuare procesul de reformă, prin legile educaţiei şi banii care vin din PNRR”, a spus Ciucă. Premierul a menţionat că este responsabilitatea Guvernului de a rezolva problema salarizării, în educaţie.

”Este absolut inacceptabil ca un profesor să îşi înceapă cariera pornind de la un salariu net de 2.500 de lei şi prin noua lege a salarizării, ceea ce i-am rugat pe reprezentanţii sindicatelor a fost ca orice intervenţie a noastră acum va trebuie corectată prin legea salarizării, care lege a salarizării ne-am asumat să o devansăm şi la data de 15 iulie, împreună cu Ministerul Muncii, să se intre în dialog cu toate categoriile profesionale, având educaţia şi sănătatea ca prioritate, şi în felul acesta să reuşim, pe baza dialogului cu mediul asociativ, ca până pe data de 1 septembrie să finalizăm legea şi să intrăm cu ea în Parlament”, a mai spus Ciucă.

”Complementar la ceea ce am menţionat până acum, ştiţi foarte bine, au fost măsurile pe care le-am luat astfel încât să asigurăm bonificaţiile necesare pentru profesorii debutanţi. E un document guvernamental care se află în circuit pentru avizare. Vineri vom avea ultima şedinţă de guvern şi vom aproba aceste documente”, a anunţat premierul la Argeş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.