Preşedintele PNL, premierul Nicolae CIucă, comentează, miercuri, execuţia bugetară pentru rimele şase luni şi afirmă că cifrele arată ”o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Execuţia bugetară este o radiografie corectă a tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului în primele şase luni”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PNL.  

Nicolae Ciucă afirmă că România îşi respectă angajamentul de reducere a deficitului public, acesta fiind pe primele şase luni 1,71% din PIB (faţă de 2,86%, cât era în aceeaşi perioadă din 2021).  

”Aşa cum ne-am asumat, am îmbunătăţit colectarea şi am ajuns la 8,1% (faţă de 7,5% din PIB anul trecut). Veniturile au crescut cu 22,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile au crescut cu 14,3%, menţinându-se sub nivelul de creştere a veniturilor. În zona fondurilor europene, absorbţia a crescut cu 16,4%, raportat la perioada similară a anului trecut”, a mai transmis premierul.  

Potrivit acestuia, măsurile luate de Executiv -au reflectat în creşterea veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB. 

”În pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem faţă, măsurile pe care le-am luat pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creşterea veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB. În centrul tuturor deciziilor pe care le luăm în aceste vremuri stă interesul românilor şi interesul ţării”, a mai transmis preşedintele PNL.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.