Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi la evenimentul legat de anunţul companiilor OMV Petrom şi Romgaz de a dezvolta Neptun Deep, organizat la Palatul Victoria, că astăzi se face un pas important către punerea în practică a unui obiectiv care cu doi ani în urmă se găsea doar pe hârtie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi facem un pas important către punerea în practică şi aducerea în realitate a unui obiectiv care, cu aproximativ doi ani în urmă se găsea doar pe hârtie în programul de guvernare”, a spus preşedintele Senatului.
 
Nicolae Ciucă a arătat că acest obiectiv reprezintă un pas important pentru asigurarea independenţei energetice a României într-un context de securitate, internaţional deosebit de complicat în care, totuşi, iată au existat voinţa politică şi angajamentul executiv astel încât acest obiectiv să se realizeze. 
 
El a arătat că România a dovedit „disponibilitatea pentru a deveni un jucător relevant, un pilon de stabilitate, nu doar de securitate, dar şi energetică”.
 
Nicolae Ciucă a mai spus că peste aproximativ patru ani România va putea să anunţe indepedenţa din punct de vedere al producţiei de gaz.
 
”Este o oportunitate pentru noi să anunţăm cetăţenii ţării că nu trebuie să-şi facă probleme în ceea ce priveşte asigurarea resurselor de gaz, pentru că de acest gaz vor beneficia cetăţenii, instituţiile şi va exista şi o cantitate de gaz prin care să asigurăm exportul şi nevoia altor ţări din Europa. Nu în ultimul rând trebuie să subliniem relevanţa pe care această nouă resursă de gaz o poate avea în revitalizarea industriei în ţara noastră, astfel încât să ner redobândim roluăl de jucători în ansamblul economic”, a arătat Ciucă. 
 

El a mai spus că peste aproximativ 4 ani de zile, România va putea să anunţe independenţa din punct de vedere al producţiei de gaz, mai precis în 2027, aşa cum au fost discuţiile cu Romgaz şi cu OMV.

”Este un angajament pe care trebuie să vi-l îndepliniţi. Este o oportunitate pentru noi să anunţăm cetăţenii ţării că nu trebuie să îşi facă probleme în ceea ce priveşte asigurarea resurselor de gaz, pentru că de acest gaz o să beneficieze cetăţenii, o să beneficieze toate instituţiile din ţarp şi, desigur, o să existe şi o cantitate de gaz prin care să asigurăm exportul şi nevoia altor ţări din Europa. Nu în ultimul rând, este foarte important să subliniez, importanţa pe care aceasta nouă sursă de gaz o poate avea în revitalizarea industriei în ţara noastră. Avem nevoie de industrie chimică, petrochimică, astfel încât să ne redobândim rolul de jucători în tot ceea ce înseamnă ansamblul acesta economic”, a mai spus preşedintele Senatului. 

”Este un moment în care, cu certitudine, trebuie să recunoaştem efortul tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect. Atât membrilor Guvernului, companiilor de stat, instituţiile statului român, companiilor private care au fost implicate în asigurarea bunului mers al acestui proiect şi să avem în vedere că de aici până la finalizare mai este un drum foarte lung. Sunt, în continuare, o serie de decizii şi măsuri care trebuie luate şi aşa cum am precizat, atunci când ne-am întâlnit pe partea de final a derulării acestor proceduri, împreună cu domnul prim-minitru Marcel Ciolacu, v-am asigurat că la la nivelul Guvernului României vom lua toate măsurile încât demersurile colaterale care sprijină înfăptuirea finală a obiectivului o să fie puse la dispoziţie. Vă mulţumesc tuturor celor implicaţi şi o să urmărim derularea lui, astfel încât să se încheie la timp. Din perspectiva mea, singurul lucru pe care vi-l cer este este să finalizaţi aşa cum v-aţi asumat. Noi ne-am asumat, acum este rândul dumneavoastră se se întâmple”, a arătat Ciucă în final. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.