Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a discutat cu omologul său bulgar, Kiril Petkov, despre MCV, dar şi despre acceptarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen. Cei doi premieri au convenit să susţină Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicolae Ciucă a vorbit despre sprijinul pe care România şi Bulgaria îl pot acorda în regiune.
 
”Există posibilitatea ca pronind de la actualul context de securitate, de la nevoile pe care ţările noastre pot să acopere sprijinul pe care îl putem da întregii regiuni, în mod deosebit Ucrainei, considerăm că este nevoie ca în perioada următoare să analizăm în mod bilateraltot ceea ce înseamnă efortul comun şi punerea la olaltă  a capabilităţilor, a resurselor, astfel încât să găsim soluţii comune”, a declarat Nicolae Ciucă.
 
Cei doi premieri, Nicolae Ciucă şi Kiril Petkov au discutat, de asemenea, despre MCV şi Spaţiul Schengen.
 
”Un subiect pe agenda discuţiilor l-a constituit mecanismul de cooperare şi verificare. Am  convenit că împreună putem să continuăm duscuţiile la nivelul UE şi odată cu primirea raportului din această vară să putem să nu mai fim supuşi acestui mecanism şi prin acest demers am mers  către ceea ce înseamnă obiectivul comun al amândurora şi anume, acceptarea în Spaţiul Schengen. Vor fi eforturi comune, vom folositoate instrumentele diplomatice şi  de asemenea, reprezentanţii noştri la UE, astfel încât şi prin eforturile guvernamentale şi contactele bilaterale cu guvernele statelor membre, să convingem că suntem în măsură, îndeplinim condiţiile şi standardele să putem fi acceptaţi în Spaţiul Schengen”, a declarat Nicolae Ciucă.
 
Premierul român a menţionat şi sprijinul pe care ţara noastră şi Bulgaria îl pot acorda în regiune. 
 
”Un alt subiect a fost cel legat de Republica Moldova. Am convenit că Republica Moldova este ţara cea mai  vulnerabiă în actualul context de securitate şi am convenit să acordăm sprijinul necesar împreună cu celalelte ţări din UE. Împreună vom sprijini parcursul european, atât al Ucrainei, cât şi al Republicii Moldova şi al Georgiei. Vedem împreună un parcurs la pachet, astfel încât să putem să sprijinim şi să  asigurăm cu expertiza noastră tot ceea ce înseamnă procesul tehnic de aderare”, a declarat Nicolae Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.