Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după primirea preşedintelui Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, că în cadrul discuţiilor a reafirmat faptul că România este un susţinător al agendei europene a Georgiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Preşedintele Senatului a declarat că vizita preşedintelui Parlamentului Georgiei reflectă relaţiile foarte bune parlamentare între cele două Parlamente, la nivel politic. ”Am putut să subliniem şi relaţiile la nivel guvernamental”, a spus Nicolae Ciucă. ”Am reafirmat faptul că România este un susţinător al agendei europene a Georgiei. Ţara noastră a fost de altfel prima ţară care a ratificat acordul de asociere dintre Georgia şi Uniunea Europeană, în anul 2014”, a spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului a subliniat că a discutat cu preşedintele Parlamentului Georgiei ”fereastra de oportunitate care există în acest moment pentru ca ţara noastră să poată să susţină demersul pe care Georgia, împreună cu Republica Moldova şi Ucraina, l-au făcut în sensul deschiderii negocierilor şi astfel există aşteptarea ca în luna decembrie, la nivelul Consiliului, să existe o decizie pozitivă în acest sens”, a completat Ciucă.

El a mai spus că în cadrul vizitei a semnat declaraţia comună prin care cele două Parlamente îşi prezintă susţinerea reciprocă pentru întărirea cooperării parlamentare. ”Dorim să subliniem rolul pe care diplomaţia parlamentară şi relaţiile între grupurile parlamentare din România şi Georgia îl au în întărirea cooperării dintre ţările noastre”, a afirmat Nicolae Ciucă. Preşedintele Senatului a mai arătat că agenda europeană este axa principală a discuţiilor pe care le-a avut cu omologul său.

”Ceea ce am subliniat inclusiv în plenul delegaţiilor, sunt aspectele de natură economică, sunt aspecte care relevă din rolul pe care conectivitatea dintre ţările din zona Mării Caspice şi zona Mării Negre îl au atunci când e vorba de schimburi economice, de securitate energetică şi acest proiect prin care se doreşte conectivitatea energetică printr-un cablu submarin şi unul digital”, a mai declarat Ciucă. ”Avem nevoie ca astfel de elemente care au fost discutat şi agreate să poată fi puse în practică pentru că reprezintă un beneficiu nu doar pentru economiile noastre ci şi pentru ţările din regiune”, a explicat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.