Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru că potenţialul de escaladare este foarte mare. El a precizat că trebuie apreciată capacitatea de reacţie a Israelului şi a celorlalte ţări care au participat la această coaliţie constituită absolut într-un termen foarte scurt şi demonstraţia de capacitate, de lucru integrat pentru a proteja un stat aliat, o chestiune care trebuie să ne dea încredere că orice astfel de acţiune împotriva unei ţări poate să fie contracarată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru că potenţialul de escaladare este foarte mare. Apreciez foarte mult apelul la ecbhilibru, iar ceea ce s-a întâmplat este clar reclamă o atitudine şi o condamnare din partea noastră a acestui atac, peste 300 de vectori care au fost îndreptaţi asuora Israelului”, a spus preşedintele Senatului.

Ciucă a arătat că ”trebuie subliniat şi apreciată capacitatea de reacţie a Israelului şi a celorlalte ţări care au participat la această coaliţie constituită absolut într-un termen foarte scurt şi demonstraţia de capacitate, de lucru integrat pentru a proteja un stat aliat, o chestiune care trebuie să ne dea încredere şi nouă că există capabilităţile prin care orice astfel de acţiune împotriva unei ţări poate să fie contracarată”.

”În momentul de faţă, urmărim cu toţii evoluţia în zonă şi în mod deosebit toată această coordonare şi implicarea actorilor importanţi în a determina o decizie cât se poate de echilibrată, existând în continuare, nu trebuie să dăm deoparte niciun fel de evoluţie, existând în continuare, nu trebuie să dăm deoparte niciun fel de evoluţie, existând posibilitatea ca dacă nu se reacţionează într-un mod cât se poate de echikibrat, să se intre într-o spirală care să degenereze”, a subliniat preşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.