Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre dezbaterile privind aplicarea directivei europene pe taxa de solidaritate de către OMV, că dezbaterea şi poziţionarea politică de o parte şi de alta nu este tocmai cel mai potrivit lucru. Avem instituţii ale statului şi ele trebuie să se ocupe şi să meargă şi să identifice tot ceea ce trebuie să fie identificat tehnic, astfel încât să vedem dacă se încadrează sau nu la plata taxelor, conform prevederilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În tot acest coontext, eu cred că dezbaterea şi poziţionarea politică de o parte şi de alta nu este tocmai cel mai potrivit lucru. Ceea ce este important şi vă rog să aveţi încredere că am avut şi vom continua să avem aceeaşi abordare, indiferent despre cine este vorba şi nu m-aş referi la o companie anume, pentru că discutăm despre implementarea unei directive europene care, aşa cum a fost prezentat în răspunsul pe care l-am primit de la Comisie, România a implementat cât se poate de corect această directivă”, a spus Ciucă.

Premierul a arătat că ”până la jumătatea anului, cu companiile care îndeplinesc prevederile din această directivă, practic ele transpuse într-o Ordonanţă de urgenţă, avem instituţii ale statului şi ele trebuie să se ocupe şi să meargă şi să identifice tot ceea ce trebuie să fie identificat tehnic, astfel încât să vedem dacă se încadrează sau nu la plata taxelor, conform prevederilor”. 

Liderul social-democraţilor a declarat, joi, referitor la taxa de solidaritate că negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei Virgil Popescu care, pe tot parcursul negocierii Regulamentului cu cei de la Comisia Europeană, nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor, cel din urmă doar a pus în aplicare ceea ce a negociat Popescu.

Reacţia liderului PSD a venit după ce Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că reprezentanţii Ministerului Finanţelor trebuie să spună dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate, întrucât actul normativ a fost făcut de acest minister. Iohannis a afirmat că a fost ”puţin surprins” când a aflat că ”Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”. ”Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor”, a adăugat el.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.