Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut, luni, o discuţie cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru. Cei doi au abordat subiecte precum situaţia din Ucraina, dar şi eforturile României pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean şi a acţiunilor hibride ale acesteia. Preşedintele Consiliului European a adresat mulţumiri pentru demersurile responsabile şi  determinate ale României în susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureştiului de aderare la Schengen şi disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluţii politice care să deblocheze decizia Consiliului UE”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Guvernului.
 
Premierul României a subliniat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, repetând necesitatea ca UE să rămână unită şi solidară. 
 
”Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat şi nevoia continuării acţiunilor pentru stabilitatea economică şi pentru securitatea Republicii  Moldova, apreciind inclusiv discuţiile pe margine lansării unei noi misiuni civile  a UE care să susţină creşterea capacităţii Chişinăului de a gestiona ameninţări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât şi de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE”, mai precizează sursa citată.
 
Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuţia pe care ţara noastră  o are deja la asigurarea securităţii interne a UE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.