Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă la aniversarea a 34 de ani de la reînfiinţarea partidului că PNL continuă tradiţia democratică al cărei fir a fost reluat în 15 ianuarie 1990, prin protejarea drepturilor civile, susţinerea statului de drept şi sprijinirea mediului de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi aniversăm 34 de ani de la reînfiinţarea PNL, prin Decizia Civilă nr. 4 a Tribunalului Municipiului Bucureşti, din 15 ianuarie 1990. La scurt timp după căderea regimului comunist, mai mulţi vechi liberali au format un grup de iniţiativă care a readus partidul pe scena politicii româneşti. Din acest grup făceau parte personalităţi care, după instaurarea regimului impus de Moscova, şi-au continuat activitatea în exil sau au fost întemniţaţi pentru opiniile lor democratice”, transmite Nicolae Ciucă.

Liderul liberal afirmă că ”Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană”.

”Înfiinţat în 1875 prin unirea cluburilor liberale care activau încă din perioada paşoptistă, a jucat un rol esenţial în multiple momente ale istoriei naţionale, precum independenţa din 1877, Marea Unire din 1918, dezvoltarea economică din anii ’30 ai secolului trecut. Toate acestea s-au petrecut în timpul mandatelor de prim-ministru ale unor liberali”, spune Ciucă.

”Astăzi, PNL continuă tradiţia democratică al cărei fir a fost reluat în 15 ianuarie 1990. Protejăm drepturile civile şi libertăţile individuale ale cetăţenilor, susţinem statul de drept, sprijinim mediul de afaceri şi promovăm creşterea capitalului românesc”, mai transmite preşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.