Premierul Nicolae Ciucă a participat la funeraliile de stat organizate în memoria fostului premier nipon Shinzo Abe şi a apreciat că acesta ”va continua să reprezinte un simbol al celor care apără democraţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Am fost onorat să reprezint România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului premier nipon Shinzo Abe şi să-i aduc un omagiu. Marele om de stat va continua să reprezinte un simbol al celor care apără democraţia, fiind apreciat la nivel internaţional pentru viziunea sa remarcabilă atât în materie de politică externă, cât şi pentru perseverenţa cu care a promovat cooperarea între naţiuni”, a transmis, marţi, premierul Nicolae Ciucă.  

Acesta apreciază că fostul premier nipon Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră şi ca un prieten adevărat al României: ”a crezut în potenţialul semnificativ de dezvoltare a relaţiei speciale româno-nipone, susţinând ridicarea cooperării bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic”.  

”În semn de omagiu şi ca apreciere a rolului relevant pe care l-a atribuit României în plan strategic, suntem decişi să concretizăm cât mai curând iniţiativa sa de consolidare a relaţiei bilaterale în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este un demers fundamentat pe valorile comune împărtăşite de ţările noastre şi pe convergenţa intereselor în problematici globale, inclusiv în contextul internaţional actual”, a mai transmis premierul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.