Premierul Nicolae Ciucă spune, vineri, într-o postare, că Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri”, afirmă premierul în postare. 
 
Şeful Executivului precizează că ”fondurile vor putea fi utilizate de autorităţile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru şcoli, spitale, dar şi pentru iluminatul public inteligent”. 
 
”Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie şi reducerea costurilor utilităţilor. În cazul companiilor, finanţarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu”, spune Nicolae Ciucă. 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
 
”Continuăm, astfel, să susţinem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei pentru întreaga ţară”, scrie premierul în finalul postării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.