Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri în şedinţa de Guvern, că a avut o aşteptare ca în 8 decembrie, în consiliul JAI, să primim acordul pentru aderare la Spaţiul Schengen, ceea ce nu s-a întâmplat, deşi România îndeplinea de drept toate cerinţele acquis-ului Schengen. ”Asta vă spun că nu ne-a dezarmat! Pot să afirm că mai abitir vom continua să menţinem dialogul şi să luăm măsurile care se impun astfel încât să dovedim în continuare că îndeplinim toate aceste standarde, că îndeplinim criteriile tehnice şi că România merită să fie membră a Spaţiului Schengen”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o aşteptare ca în 8 decembrie, în consiliul JAI, să primim acordul pentru aderare la Spaţiul Schengen. Nu s-a întâmplat, deşi România îndeplinea de drept toate cerinţele acquis-ului Schengen. Asta vă spun că nu ne-a dezarmat”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

El a continuat: ”Pot să afirm că mai abitir vom continua să menţinem dialogul şi să luăm măsurile care se impun astfel încât să dovedim în continuare că îndeplinim toate aceste standarde, că îndeplinim criteriile tehnice şi că România merită să fie membră a Spaţiului Schengen”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.