Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu reprezentantele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) despre măsurile pentru susţinerea mediului de afaceri, politicile publice destinate mai multor sectoare economice, digitalizarea şi educaţia antreprenorială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Creşterea gradului de digitalizare, atât la nivelul instituţiilor publice, pentru a reduce procedurile birocratice pentru companii, cât şi la nivelul antreprenorilor români, pentru a creşte competitivitatea şi a eficientiza costurile de operare, a fost un subiect de interes pentru ambele părţi, arată un comunicat de presă al Guvernului.
 
Prim-ministrul Ciucă a arătat că digitalizarea administraţiei publice şi a economiei este prioritară pentru Guvern, menţionând măsurile recent adoptate, respectiv extinderea E-Factura şi implementarea proiectului Radarul Mărfurilor.
 
„România este o ţară sigură, cu o economie stabilă, ferm angajată spre dezvoltare. Guvernul susţine în continuare investiţiile, un mecanism important fiind pachetul de măsuri «Sprijin pentru România», pe care am început să îl implementăm. Suntem pregătiţi să facem pasul spre digitalizare, să conlucrăm cu mediul asociativ pentru a oferi predictibilitate, şanse egale de dezvoltare şi pentru a susţine educaţia antreprenorială”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.
 
Şeful Executivului a susţinut propunerea CONAF pentru atenuarea inegalităţilor, prin asigurarea reprezentării echitabile de gen în consiliile de administraţie a companiilor la care statul deţine calitatea de acţionar majoritar. Împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri va fi identificată modalitatea cea mai eficientă privind implementarea unei astfel de politici publice. 
 
Totodată, a fost evidenţiată necesitatea elaborării unei strategii privind educaţia antreprenorială, care să poată genera un plan de acţiuni pentru creşterea competenţelor resurselor umane, mai indică sursa menţionată.
 
La întâlnire au participat, împreună cu prim-ministrul, reprezentanţi ai Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, consilieri de stat din Cancelaria Prim-Ministrului.
 
Din partea CONAF, au participat preşedintele organizaţiei, Cristina Chiriac, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, Nicoleta Munteanu, precum şi alte reprezentante ale Confederaţiei, respectiv Mirela Iordan,  Dana Jianu şi  Roxana Burdan-Mircea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.