Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a afirmat, într-o discuţie cu omologul său german, Olaf Scholz, că acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă "un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene". "Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei", a susţinut Nazare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Finanţelor, ministrul Alexandru Nazare l-a felicitat pe omologul său german, Olaf Scholz, miercuri, într-o convorbire telefonică, pentru obţinerea acordului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi pentru progresele înregistrate în dosarul referitor la Uniunea Bancară în timpul mandatului Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

"Acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă, fără îndoială, un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene şi o dovadă a capacităţii de a acţiona solidar, în beneficiul cetăţenilor. Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei pentru ca Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă să îşi atingă scopul”, a precizat ministrul român al Finanţelor, citat în comunicat.

Cei doi demnitari au discutat şi despre planurile de reformă asumate de Guvern, stadiul elaborării bugetului şi alte subiecte prezente pe agenda de lucru a Consiliului miniştrilor de finanţe (ECOFIN). Alexandru Nazare l-a asigurat pe Olaf Scholz că "Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă. Vom reduce deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămân prioritare”.

Conform sursei citate, discuţia cu ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, este prima din seria consultărilor iniţiate de ministrul Alexandru Nazare cu omologii săi din statele membre, pe tema operaţionalizării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.