Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, afirmă, marţi dimineaţă, după participarea la prima Gală a Sănătăţii Mintale, că sprijină orice demers care are rolul de a preveni consumul de droguri în rândul copiilor şi tinerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima ediţie a Galei Sănătăţii Mintale, organizate aseară de Asociaţia de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup, a avut ca temă principală promovarea şi susţinerea programelor de prevenţie şi conştientizare a problemelor consumului de droguri şi alcool în rândul copiilor şi tinerilor din România. Campania «Alege viaţa, NU drogurile» lansată astăzi se alătură eforturilor pe care Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse le-a făcut astfel încât să determinăm fiecare tânăr sau copil să conştientizeze riscurile majore la care se supune atunci când consumă substanţe interzise, a scris, marţi dimineaţă, pe Facebook, Natalia Intotero.

Ministrul precizează că a vorbit celor prezenţi despre aplicaţia online de prevenţie a consumului de droguri la care se lucrează la minister, dar şi despre o caravano la nivel naţional, cu un autocar personalizat, care să meargă prin judeţele ţării şi să îi convingă pe tineri să spună „nu” drogurilor prin prezentarea poveştilor reale ale unor foşti consumatori.

”De asemenea, am subliniat că pentru a face faţă acestui flagel este necesară o strânsă colaborare între autorităţi, atât centrale cât şi locale, şcoală, familie, societatea civilă, specialişti.

Urez mult succes Asociaţiei de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup în proiectul lansat astăzi şi îmi exprim tot sprijinul pentru orice acţiune de prevenţie a consumului de droguri în rândul tinerilor”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.