Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, apreciază, luni seară, după participarea la lansarea Strategiei Naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024 – 2028, că România poate fi transformată într-o ţară mai sigură pentru toţi cetăţenii ei.
”Am participat astăzi, la Palatul Victoria, la lansarea Strategiei Naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028. Ca partener în implementarea acestei strategii, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va continua campania "Fără Bariere", care luna trecuta s-a bucurat de un real succes în rândul celor peste 20.000 de tineri participanţi”, a scris, luni, seară, pe Facebook, ministrul Familiei.
Natalia Intotero a precizat că, de asemenea, în cadrul taberelor de vară vor fi organizate ateliere speciale care îi vor învăţa pe tinerii participanţi cum să nu devină victime ale traficului de persoane şi ale consumului de droguri, dar le vor oferi şi un ghid al instituţiilor statului la care pot apela cu încredere atunci când se simt în pericol.
”Felicit Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) pentru activitatea intensă, discretă şi făcută cu profesionalism de oameni dedicaţi, cu dragoste şi seriozitate pentru meseria pe care şi-au ales-o (...) Cred cu tărie că împreună putem să facem România mai sigură pentru toţi cetăţenii ei”, a mai scris ministrul.
Caravana "Fără bariere - TOT adevărul despre droguri" este o campania de prevenţie consum de droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying şi trafic de persoane.
Scopul acesteia este de a aduce mesajul direct la publicul ţintă şi de a stimula dialogul şi conştientizarea pericolelor la care tinerii se expun.
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, un mesaj în cadrul evenimentului de lansare a Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028, citit de către şeful Cancelariei premierului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
Premierul arată că, din păcate, şi România este pe harta traficanţilor de persoane, fiind recunoscută, de aproape 20 de ani, ca una dintre principalele ţări-sursă pentru victimele exploatate în Europa, iar peste 500 de cetăţeni români sunt identificaţi anual ca victime.
El a mai afirmat că angajamentul politic al Guvernului României împotriva traficului există si va rămâne neschimbat.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.