Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, spune că este nevoie de un candidat unic al Opoziţiei la Primăria Bucureşti, însă dacă fiecare partid va cere ca acela să fie candidatul propriu, lucrurile se vor bloca foarte repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Năsui a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de un candidat unic al opoziţiei la alegerile pentru Primăria Bucureşti, mai ales dacă va fi un singur tur de scrutin.

“Avem nevoie de un candidat unic pentru că sistemul de vot de alegeri într-un singur tur ne obligă să ne unim. Acest tip de alegeri forţează unitatea şi dacă nu o avem nu o să avem decât de pierdut prin urmare trebuie să găsim un proces fie el sondaje, fie el alegeri primare, oricum ar fi el, în care toţi candidaţii să fie de acord să-l urmeze şi în aşa fel încât să rămână unul singur care să ne aducă victoria în Bucureşti şi înlăturăm administraţia toxică a doamnei Firea”, a spus Năsui.

El a precizat că au existat discuţii în acest sens şi cu alte partide.

“Deocamdată sunt discuţii. Toată lumea pare a fi de acord că e nevoie de un candidat unic, problema este modul în care îl determinăm pentru că dacă spunem vreau să avem un candidat unic şi trebuie să fie al meu, lucrurile se blochează destul de repede, asta s-a întâmplat şi în 2016”, a precizat liderul USR Bucureşti.

Întrebat dacă au existat discuţii şi cu PNL în acest sens, Claudiu Năsui a afirmat: “Au fost discuţii nu formale, dar au fost discuţii informale. Şi ei îşi doresc un candidat unic. Paşii ar fi să avem un candidat unic al alianţei USR-PLUs, după care să avem un candidat unic al opoziţiei în care să se ralieze şi un potenţial candidat PMP sau altul”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.