Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, ca preşedinţii celor două camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională pentru conflict interinstituţional după decizia guvernului de a adopta 25 de ordonanţe de urgenţă. Tăriceanu a catalogat drept o provocare, dacă nu chiar o sfidare la adresa Parlamentului, numărul mare de ordonanţe adoptate de guvern. "Nu votăm moţiunea pentru că în acest fel se deschide drumul către anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum”, a mai spus Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tăriceanu a anunţat că ALDE susţine votul în două tururi de scrutin pentru că astfel "se va diminua hegemonia partidelor mari”.
 
"Nu votăm moţiunea pentru că în acest fel se deschide drumul către anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum”, a explicat Tăriceanu decizia.
 
Acesta a atras atenţia asupra consecinţelor declanşării alegerilor anticipate, afirmând că toată administraţia centrală şi locală va fi blocată.
 
"Vă puneţi problema ce fac cetăţenii în aceste condiţii în care solicitările lor vor fi lăsate pe planul al doisprezecelea”, le-a transmis Tăriceanu parlamentarilor.
 
Liderul ALDE a spus că o cădere a guvernului după moţiune ar genera haos economic, efecte asupra cursului de schimb valutar şi consecinţe sociale "deloc de neglijat”.
 
"Vreau să mă refer la căruţa de ordonanţe de urgenţă pe care le-a dat guvernul într-o modalitate care reprezintă cel puţin o provocare dacă nu chiar o sfidare la adresa Parlamentului. Acest gen de a guverna nu poate rămâne nesancţionat (...) pentru respectul pentru statul de drept. Cer celor doi preşedinţi ale Camerelor să se sesizeze CCR. Aveţi datoria să apăraţi Parlamentul”, le-a mai spus Tăriceanu preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.