Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, susţine că, după ce a declarat că parlamentarii PSD vor susţine moţiunea depusă de USR PLUS, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, "a primit un ordin şi a pus PSD-ul la remorca dlui Florin Cîţu şi de trei zile îi ţine spatele în Birourile Permanente şi nu asigură cvorumul". "Tot inventează tot felul de pretexte ca să îi ţină spatele lui Cîţu. Să arate că vrea să facă ce spune de luni de zile că vrea să facă. În rest sunt perdele de fum", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este fără precedent ca o majoritate să blocheze dreptul constituţional al minorităţii de a depune o moţiune de cenzură. (...) Joi, dl. Marcel Ciolacu a declarat că cei 157 de parlamentari PSD vor susţine o moţiune depusă de USR. Dup-aia, ceva s-a întâmplat. De vineri încolo, dl. Marcel Ciolacu a primit un ordin şi a pus PSD-ul la remorca dlui Florin Cîţu şi de trei zile îi ţine spatele în Birourile Permanente şi nu asigură cvorumul. Doar discută, povesteşte de moţiuni alternative, perdele de fum, dar dacă vrea să dovedească dl. Marcel Ciolacu că nu are o comandă dublă, aşa cum se spune, trebuie să dea drumul oamenilor dânsului să vină la birourile permanente", a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Ionuţ Moşteanu.

El a explicat că sunt 8 membri PSD în Birourile Permanente care trebuie să se prezinte la şedinţă "dacă îl vor plecat pe Cîţu".

"Dacă nu, vor juca la ofsaid cum au jucat în ultimele două zile, în ultimele două şedinţe ale Birourilor Permanente Reunite", a susţinut el.

Întrebat dacă miniştrii USR PLUS îşi vor da demisia luni, Moşteanu a replicat: "Va fi o decizie pe parcursul zilei de astăzi".

"Nu vreau să discut scenarii ipotetice. E o moţiune înregistrată la Parlament, moţiunea noastră e înregistrată de vineri seara şi se trage de timp. De la PSD auzim numai declaraţii care se schimbă de la zi la zi, într-un mod miraculos şi surprinzător. Ciolacu trebuie să explice şi publicului şi partidului ce se întâmplă. Momentan nu este altă moţiune înregistrată, mergem cu această moţiune înainte", a adăugat el.

Întrebat de ce depinde demisia miniştrilor USR, Moşteanu a spus: "În primul rând depinde de fiecare dintre ei şi va fi o discuţie în cursul zilei de astăzi, cu siguranţă vom vedea ce se întâmplă în plan politic, este o întâlnire la Cotroceni (...) Poate în al 13-lea ceas şi într-un moment de responabilitate faţă de ţară Florin Cîţu va face un pas în spate şi toată lumea se întoarce la treabă. Votăm un nou premier din partea PNL".

Întrebat de asemenea dacă USR PLUS este pregătită de alegeri anticipate, Moşteanu a subliniat că "USR PLUS vrea să îl schimbe pe premierul Cîţu (...) Dl. Ciolacu să vină să voteze moţiunea, până la anticipate e cale lungă".

"Alegerile anticipate nu au legătură cu actuala moţiune. Noi ne aşezăm la masă cu partenerii de la PNL şi UDMR, aşteptăm o propunere de premier de la PNL şi mergem mai departe. Nu se ajunge aşa simplu la alegeri anticipate. În câteva zile se poate rezolva această criză dacă Florin Cîţu face un pas în spate", a declarat Moşteanu.

Referitor la afirmaţii ale liderului PNL, Marcel Ciolacu, privind demisia tuturor miniştrilor USR PLUS, el a arătat: "Ciolacu se tot încurcă în declaraţii. Bineînţeles că pică tot guvernul. (...) Tot inventează tot felul de pretexte ca să îi ţină spatele lui Cîţu. Să arate că vrea să facă ce spune de luni de zile că vrea să facă. În rest sunt perdele de fum".

"Exclus vreodată ca USR PLUS să facă vreun proiect cu PSD", a subliniat Moşteanu.

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj către USR PLUS şi le-a spus membrilor acestui partid: „Mă secăturilor. Păi voi faceţi un şantaj extraordinar. S-au prins oamenii, v-au luat jucăria că aţi pus labele pe justiţie şi acum sunteţi supăraţi. Cum trebuie eu să demonstrez că nu am blat cu Florin Cîţu?”. Reacţia vine după ce liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a precizat că Ciolacu trebuie să demonstreze că nu are blat cu premierul şi să aducă cei 157 de parlamentari ai PSD ca să voteze moţiunea de cenzură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.