Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că grupul parlamentar al USR îl va chema pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, să dea explicaţii în Legislativ despre finanţele românilor, despre buget, fiscalitate. El a precizat că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, „se ţin de bambilici fiscal”. Moşteanu a adăugat că şi ministrul Energiei va fi rechemat de USR din nou în Parlament, deoarece acesta nu a apucat să ofere explicaţii, în contextul bruscării fizice care a avut loc în plen de către co-preşedintele AUR, George Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Constatăm cu toţii că ministrul Finanţelor este total depăşit de funcţia pe care o ocupă, vedem declaraţii incoerente, propuneri aiuristice lansate în spaţiul public. Domnul Câciu pare să nu înţeleagă faptul că declaraţiile unui ministru de Finanţe influenţează stabilitatea economică, predictibilitatea cerută de mediul de afaceri. Vedem şi neînţelegerile pe acest subiect dintre liderii coaliţiei de guvernare, ceea ce accentuează imaginea unei guvernări incoerente, sperie companiile şi creează dificultăţi populaţiei. Inflaţia este scăpată de sub control, iar domnii Cîţu şi Ciolacu se ţin de bambilici fiscal la televizor. Le cerem să se pună de acord şi să dea predictibilitate, pentru că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar românii trebuie să ştie ce se va întâmplă cu banii lor, aşa că îl aşteptăm pe ministrul Finanţelor să vină să ofere explicaţii”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, luni la Parlament, la finalul şedinţei conducerii USR. 

El a mai spus că „USR susţine categoric cota unică”  şi a reamintit că a luptat constant pentru reducerea contribuţiilor plătite de români către stat, solicitând implementarea măsurii „Zero taxe pe salariul minim”.

De asemenea, Moşteanu a mai anunţat că ministrul Virgil Popescu va fi rechemat în Parlament, la „Ora ministrului” la Camera Deputaţilor, deoarece acesta nu a apucat să ofere explicaţii din cauza incidentului cu liderul AUR, George Simion.

„Îl aşteptăm pe domnul ministru Virgil Popescu să vină să explice ce măsuri are în vedere în perioada următoare pentru rezolvarea crizei energiei. Săptămâna trecută, la moţiunea simplă, din cauza actelor de huliganism, ministrul Energiei nu a mai dat explicaţii Parlamentului. Trebuie să aflăm şi noi, şi toţi românii, ce urmează să se întâmple şi cum îi va ajuta statul să depăşească această criză. Le cerem să bage la vot în comisii şi în plen PLX 606/2021, proiectul USR prin care am propus scăderea TVA de la 19 la 5%, creditul fiscal pentru companii”, a conchis Moşteanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.