Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, joi, la Parlament, că în cazul în care încercarea de refacere a coaliţiei de dreapta va eşua, USR este pregătit să vină în faţa Parlamentului cu o propunere de Cabinet şi un program de guvernare, care vor fi decise în Comitetul Politic al USR de duminică. El nu a exclus ca din Cabinet să facă parte şi tehnocraţi, şi nici foştii miniştri USR din Cabinetul Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am explorat toate scenariile, am decis următoarele: Am convocat ca Birou Naţional Comitetul Politic, duminică după-amiaza, care este forul care decide intrarea la guvernare, aprobă programul şi lista de miniştri. Prioritatea premierului desemnat,  Dacian Cioloş, este refacerea coaliţiei de guvernare, alături de PNL şi UDMR şi cu sprjinul minorităţilor, însă în cazul în care negocierile eşuează, trebuie să mergem înainte, pentru că România trebuie guvernată”, a spus purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu.

El a arătat că premierul desemnat este pregătit să vină cu un Guvern în faţa Parlamentului. ”Dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un Guvern, la începutul săptămânii viitoare. Fac apel la responsabilitate din partea tuturor patidelor, ţara trece printr-o perioadă dificilă. Ne-am asumat acest rol, am propus un premier, preşedintele l-a desemnat pe Dacian Cioloş şi mergem înainte”, a afirmat deputatul USR. 

Ionuţ Moşteanu a precizat că USR nu va discuta nici cu PSD, nici cu AUR. ”Nu împărtăşim valori comune, iar oportunitatea pentru România este refacerea coaliţiei de centru-dreapta”, a spus el.

Moşteanu a mai afirmat că USR va avea până duminică seara lista cu miniştrii din Cabinetul Cioloş.

”Zilele următoare vom decide lista de miniştri, nu excludem să fie şi tehnocraţi”, a spus el. 

Întrebat dacă foştii miniştri ai USR ar putea reveni în Guvern, Moşteanu a spus că aceştia ar putea fi în viitorul Guvern, de principiu. 

”Sunt oameni care au făcut treabă, sunt oameni care au arătat că au curaj şi responsabilitate.”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

Moşteanu a afirmat că primul scenariu, pe care USR şi-l doreşte, este cel al refacerii coaliţiei, pentru că este fezabil şi plauzibil şi speră că partenerii vor da dovadă de responabilitate.

despre declanşarea alegerilor anticipate, Moşteanu a spus că este un atribut care revine preşedintelui României, indiferent ce spun partidele.

 

”Ar fi inoportun şi iresponsabil, dar dacă nu se ajunge la o concluzie, ţara trebuie guvernată, noi nu ne speriem de alegeri, dar în momentul ăsta nu credem că este oportun”, a spus el despre anticipate.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.