Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, deputatul Ionuţ Moşteanu, a afirmat că moţiunea de cenzură nu poate fi citită şi nu poate ajunge la vot în plenul Parlamentului, menţionând că acest lucru se întâmplă pentru că premierul Florin Cîţu “se agaţă cu dinţii şi cu ghearele de scaun”, el fiind ţinut în viaţă "pe perfuzii" din punct de vedere politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ionuţ Moşteanu a declarat, marţi, că în 45 zile, când Florin Cîţu va trebui să vină în Parlament cu noii miniştri, se va vedea "blatul" între premier şi liderul PSD, Marcel Ciolacu.
 
"Faptul că Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu şi-au dat mâna să calce în picioare Constituţia este inadmisibil şi fără precedent. În momentul ăsta moţiunea nu poate fi citită, nu poate ajunge la vot în plen şi asta este doar pentru că Florin Cîţu se agaţă cu dinţii şi cu ghearele de scaunul de la Palatul Victoria. Este ţinut acolo în viaţă pe perfuzii din punct de vedere politic pentru că zilele dânsului sunt numărate. În 45 de zile cel târziu va trebui să vină în faţa Parlamentului şi atunci se va consfinţi foarte clar blatul dintre Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu”, a declarat Moşteanu. 
 
El a precizat că până vineri poate fi un nou guvern de coaliţie dacă Florin Cîţu face un pas în spate. 
 
"Dacă nu, varianta bună pentru România este ca, în urma discuţiilor de azi de la Cotroceni, Florin Cîţu să facă un pas în spate. Până vineri putem avea un nou guvern de coaliţie funcţional, cu un nou premier din partea PNL. În decembrie am pus Guvernul în trei zile. De astăzi şi până vineri putem avea un nou guvern şi putem ieşi astfel din această criză”, a transmis purtătorul de cuvânt al USR PLUS.
 
Moşteanu a menţionat că moţiunea de cenzură se află în circuit parlamentar, “indiferent ce tâmpenii invocă unii sau alţii”. 
 
"Această moţiune în circuit parlamentar, indiferent ce tâmpenii invocă unii sau alţii, trebuie să îşi urmeze drumul. În paralel, dincolo de asta, există acest ceas care ticăie şi va ticăi în următoarele 45 de zile, zi cu zi, până când Florin Cîţu va trebui să vină în faţa Parlamentului cu un nou Guvern”, a explicat deputatul Moşteanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.