Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că parlamentarii formaţiunii politice vor fi prezenţi, joi după-amiază, la plenul reunit, va fi citită moţiunea de cenzură şi apoi aceasta îşi va intra în parcursul parlamentar. El a adăugat că aşteaptă ca orice parlamentar responsabil să vină la vot. Moşteanu a menţionat că moţiunea ar putea fi dezbătută şi votată marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Moşteanu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că gestul preşedinţilor celor două camere de convocare a plenului reunit este unul normal într-o democraţie consolidată. 
 
"Ceea ce au făcut preşedinţii celor două camere a fost un act normal într-o democraţie consolidată, au arătat că sunt oameni de stat, că au respect pentru Constituţie, au respect pentru cetăţenii care i-au pus în acele funcţii şi au convocat mâine acel plen reunit. Mâine, la acest plen reunit vor fi parlamentarii USR PLUS, vom citi moţiunea şi moţiunea îşi va intra în parcursul parlamentar cum ar fi fost normal să fie de o săptămână aproape”, a afirmat Moşteanu.
 
El a fost întrebat cum vede decizia PNL ca parlamentarii liberali să nu vină în plen. 
 
"Ştiu mulţi parlamentari PNL care nu mai vor un USL, au văzut cât de mult rău le-a făcut. Ştiu mulţi parlamentari PNL responsabili care înţeleg şi ştiu şi dânşii că Florin Cîţu este un pericol şi pentru PNL, şi pentru România în momentul ăsta. Eu aştept orice parlamentar responsabil să vină la vot, să vină la lucrările Parlamentului. La vot poate să decidă dacă votează sau nu votează”, a transmis Ionuţ Moşteanu. 
 
El a precizat că moţiunea de cenzură îşi urmează cursul în ciuda sesizării Curţii Constituţionale. 
 
"Moţiunea îşi urmează cursul, nu este nimic neconstituţional. Singurul abuz la adresa Constituţiei este cel făcut de tandemul Cîţu - Ciolacu zilele astea”, a explicat purtătorul de cuvânt al USR PLUS. 
 
Ionuţ Moşteanu a precizat că dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură ar putea avea loc marţi.
 
Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului. În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”. Documentul face referire la ”comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului prin Preşedintele Camerei Deputaţilor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.