Vicepreşedintele USR PLUS Ionuţ Moşteanu afirmă că formaţiunea se va numi, de acum înainte, doar USR, decizia fiind luată la Congresul desfăşurat în week-end. "A fost multă emoţie în acest week-end şi în alegerile astea. Orice Congres şi orice campanie internă aduce multă emoţie şi poziţionează oamenii în tabere. Eu sper să ştergem cu buretele liniile de demarcaţie dintre USR şi PLUS cât mai repede", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În actele publice se cheamă USR, au decis colegii în Congres ieri. A fost o decizie, din punctul meu de vedere, nu neapărat necesară. A fost multă emoţie în acest week-end şi în alegerile astea. Orice Congres şi orice campanie internă aduce multă emoţie şi poziţionează oamenii în tabere. Eu sper să ştergem cu buretele liniile de demarcaţie dintre USR şi PLUS cât mai repede. În comunicare vom folosi practic ce simbol vrem noi şi ce nume vrem noi, aşa cum se face întotdeauna, dacă hotărâm mâine că facem sigla verde, o putem face verde", a declarat, la RFI, Ionuţ Moşteanu.

Întrebat dacă eliminarea sintagmei PLUS din numele partidului este o şicană pentru Dacian Cioloş la începutul mandatului de preşedinte al formaţiunii, pentru ca membrii să-i arate că nu va avea un mandat uşor, Ionuţ Moşteanu a răspuns: "Nimeni nu intră în politică pentru o viaţă uşoară, cu atât mai mult nu ia conducerea unui partid, sperând că o să fie o viaţă uşoară. Dar dincolo de asta, noi vom lucra umăr la umăr în Biroul Naţional împreună cu noul preşedinte, ca să facem ce trebuie. Suntem oameni politici responsabili, nu o să pierdem timpul cu copilării. A fost o decizie luată pe fondul unei emoţii destul de puternice în partid şi ştiţi, când e emoţie foarte multă, rămân puţine de făcut. Nu ştiu dacă era neapărat oportună această decizie. Acum, în realitate, formal, schimbă foarte puţin, noi rămânem acelaşi partid, cu membrii proveniţi din două partide, două partide care au fuzionat şi care tocmai şi-au încheiat procesul ăsta de fuziune acum, în week-end, prin acest Congres".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.