Deputatul USR Monica Berescu susţine că edilul Iaşiului şi preşedintele Consiliului Judeţean au cheltuit în acest an doar aproximativ 15 la sută din banii alocaţi pentru investiţii, ea adăugând că Mihai Chirica şi Costel Alexe petrec mai mult timp pe la tăieri de panglici şi prin birourile procurorilor, decât la serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu afirmă, vineri, într-un comunicat de presă, că primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean joacă un rol crucial în dezvoltarea comunităţii şi că succesul activităţii lor depinde de investiţiile pe care le realizează. 

"Situaţia este dezastruoasă în judeţul şi municipiul Iaşi. Costel Alexe - preşedintele CJ - şi Mihai Chirica - primarul reşedinţei de judeţ - se întrec pentru titlul de cel mai incompetent ales local, iar competiţia este strânsă între cei doi. Niciunul dintre ei nu este în stare să investească banii bugetaţi pentru dezvoltarea judeţului, respectiv a municipiului. În ceea ce priveşte investiţiile, Costel Alexe a cheltuit la CJ doar 16 la sută din fondurile disponibile, iar Mihai Chirica numai 15 la sută. Când vine vorba de atragerea fondurilor europene, lucrurile stau şi mai prost. Ambii au atras numai 10 la sută din ceea ce şi-au propus", a afirmat deputatul USR, Monica Berescu. 

Ea susţine că au trecut doi ani de la alegerile locale, iar rezultatele întârzie să apară în administraţia ieşeană. 

"Costel Alexe şi Mihai Chirica au rămas repetenţi la testul competenţei, niciunul dintre ei nefiind capabil să genereze plusvaloare pentru ieşeni. În schimb, se întrec în vizite pe la DNA şi DIICOT şi în numărul de dosare penale în care sunt judecaţi. Se pare că domnii Alexe şi Chirica investesc timp şi energie în trafic de influenţă, falsificarea documentelor sau a concursurilor pe funcţii publice. În tot acest timp, ieşenii sunt condamnaţi la sărăcie, pentru că în lipsa investiţiilor pentru dezvoltare, judeţul şi municipiul Iaşi nu atrag venituri suplimentare la buget", a afirmat Monica Berescu, deputat USR. 

Parlamentarul USR a amintit să printre promisiunile făcute de primar şi de şeful CJ se numără construirea unei săli polivalente moderne la Iaşi, a unui stadion, finalizarea şoselei de centură, dar şi înfiinţarea trenului metropolitan. 

"În loc să se ocupe de administrarea municipiului şi judeţului, Costel Alexe şi Mihai Chirica petrec mai mult timp pe la tăieri de panglici şi prin birourile procurorilor, decât la serviciu. Iar în acest timp PNL se mândreşte cu cei doi, care fac echipă pentru Iaşi în ceea ce s-ar putea numi frăţia penală", a mai spus deputatul USR Monica Berescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.