Deputatul USR Monica Berescu susţine că mediul de afaceri are nevoie de susţinere şi de predictibilitate, nu de noi taxe plătite Camerei de Comerţ, ea acuzând coaliţia de guvernare că îi obligă pe antreprenori să achite un serviciu de care nu au nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu afirmă luni, într-un comunicat de presă, că în era digitalizării, PSD, PNL şi UDMR vor să îi oblige pe antreprenori să plătească un serviciu de care nu au nevoie, prin introducerea unei taxe anuale între 10 şi 100 de euro pentru înscrierea într-un Catalog al firmelor.

"PSD, PNL şi UDMR vor să oblige firmele să ia din banii de salarii pentru a plăti o taxă obligatorie către Camera de Comerţ, scopul final fiind includerea într-un catalog fără o utilitate reală. În era digitalizării şi a democraţiei, puterea vrea să oblige mediul de afaceri să plătească un serviciu de care nu are nevoie, nu este interesat şi nu îi aduce nici un folos. Dacă activitatea principală a Camerelor de Comerţ este să realizeze cataloage şi să organizeze topuri pe munca altora, atunci poate că ar trebui reanalizată necesitatea unor astfel de entităţi", a precizat deputatul USR, Monica Berescu.

Totodată, parlamentarul USR consideră că mediul de afaceri are nevoie nu de noi taxe, ci de susţinere şi predictibilitate fiscală pentru a se dezvolta şi a atrage investiţii.

"Camera de Comerţ nu este o instituţie a statului, ci funcţionează mai degrabă ca un ONG. Altfel spus, statul va obliga mediul de afaceri să îmbogăţească un ONG controlat la nivel politic. (...) Camerele de comerţ sunt mai celebre pentru scandalurile de corupţie şi furtul banilor decât pentru sprijinirea mediului de afaceri. Este suficient să ne amintim cazul ieşeanului Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României care devenise unul dintre cei mai bogaţi oameni în urma numeroaselor mite şi acte de corupţie", a afirmat deputatul USR, Monica Berescu.

De asemenea, parlamentarul USR susţine că "băieţilor aceştia deştepţi" le-a mai venit o idee de îmbogăţire pe seama antreprenorilor şi fac lobby intens pentru introducerea obligativităţii unei diplome de antreprenor. "Adică, să nu poţi să-ţi faci o firmă în România decât dacă îţi dau ei voie şi după ce le achiţi un curs. Cum ai putea să creşti România şi să o transformi într- o piaţă atractivă pentru investitori când apar asemenea aberaţii? Râde lumea de noi cu asemenea iniţiative scrise pe genunchi", a adăugat deputatul USR Monica Berescu.

Toate firmele din România ar putea fi obligate să plătească, anual, o nouă taxă cuprinsă între 10 şi 100 de euro către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor, potrivit unui proiect de lege depus recent la Senat de mai mulţi parlamentari din coaliţia guvernamentală.

De asemenea, aceeaşi iniţiativă prevede că reprezentantul legal al firmei va fi obligat să obţină un "certificat de competenţă" şi să dovedească absolvirea unui curs de instruire în domeniul administrării sau managementului afacerilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.