Deputatul USR Monica Berescu susţine că răbdarea USR în privinţa refacerii coaliţiei are o limită, cerând PNL să ia o decizie rapidă şi să aleagă între reforme alături de USR şi întoarcerea la PSD, "adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Monica Berescu, membru în Biroul Politic Naţional al USR, a declarat pentru News.ro că PNL prelungeşte nepermis de mult criza, în condiţiile în care situaţia politică ar putea fi lămurită în doar câteva ore.

"PNL are două opţiuni, fie cu noi, fie cu PSD, dar trebuie să se decidă rapid. Răbdarea noastră privind refacerea coaliţiei are o limită. Liberalii întind cam mult coarda şi se poate oricând rupe. Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continue pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali", a afirmat deputatul Monica Berescu.

Ea consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au avut până acum două momente în care puteau să rezolve această criză, dar ambele ocazii au fost ratate.

"Au fost două momente irosite, la desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier, apoi la desemnarea lui Nicolae Ciucă. De fiecare dată, Iohannis şi PNL au ales să blocheze refacerea coaliţiei şi să prelungească criza. Crearea unei majorităţi toxice, anti-reformiste va fi responsabilitatea lui Iohannis. Sperăm ca preşedintele şi PNL să nu aleagă acest lucru“, a precizat deputatul Monica Berescu.

Totodată, Berescu susţine că USR vrea refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR cu un nou premier, motivând că "avem sute de oameni care mor zilnic de Covid, iar preţurile la gaze şi curent s-au dublat faţă de anul trecut“.

Mai multe discuţii au avut loc miercuri seară între liderii PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, pe de o parte, şi PNL şi PSD pe de altă parte, au precizat surse politice pentru News.ro. Este vorba de discuţii premergătoare întâlnirii oficiale a celor două partide, care urmează să aibă loc, joi, la Parlament. Social-democraţii au transmis că şi-ar dori câteva ministere de forţă, precum Internele şi Finanţele, în timp ce liberalii au primit de la preşedintele României mandat clar să nu renunţe la funcţia de premier. 

Cu o zi în urmă, liderii PNL au purtat discuţii cu cei ai USR, dar nu s-a luat nicio decizie în privinţa refacerii coaliţiei PNL-USR-UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.