Deputatul USR Monica Berescu susţine că la alegerile viitoare PNL nu îşi va asuma la Iaşi candidaturile lui Mihai Chirica şi Costel Alexe la primărie, respectiv şefia Consiliului Judeţean, din cauza dosarelor penale pe care aceştia le au.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a precizat că dacă PNL îi va mai susţine pe Chirica şi Alexe atunci va suporta consecinţele la vot.

"Nu cred că PNL îşi va asuma candidaturile lui Chirica şi Alexe. Iaşiul este condus de oameni care au împreună peste zece dosare penale. Cei doi nu mai au credibilitate când se duc la Bucureşti să susţină proiectele oraşului şi judeţului. PNL are posibilitatea să-şi spele păcatele în 2024 renunţând la cei doi. Dacă opţiunea PNL este să meargă cu aceste două persoane, atunci liberalii vor suporta consecinţele la vot", a declarat pentru News.ro, deputatul USR, Monica Berescu.

Cât priveşte candidatul USR la primăria Iaşi, Berescu a spus că procedurile pentru desemnarea acestuia ar trebui să înceapă cât mai repede.

În interiorul USR Iaşi, şi-au anunţat candidatura la primărie deputaţii Cosette Chichirău şi Marius Bodea, dar şi liderul grupului de consilieri municipali, Răzvan Timofciuc.

"În primăvara anului viitor ar trebui să avem numele candidatului. Avem trei candidaţi înscrişi în cursa internă. Dacă ar fi să votez pe cineva în filială, votul meu ar merge către Marius Bodea", a declarat Monica Berescu.

Întrebată dacă intenţionează să plece din USR şi să se înscrie în REPER, în condiţiile în care este considerată o apropiată a lui Dacian Cioloş, deputatul Berescu a recunoscut că există speculaţii pe această temă, dar că rămâne în USR.

"USR este partidul în care am ajuns în urma fuziunii cu PLUS. Sunt convinsă că în REPER există colegi care aşteptau să fac pasul către ei, dar pentru mine este important să am un background din care să nu reiasă că am trecut prin mai multe partide. Mi-am asumat mandatul de parlamentar în USR, rămân aici", a precizat deputatul Monica Berescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.