Mitingul PSD de la Craiova a început, la acesta fiind prezenţi câteva zeci de mii de militanţi ai partidului. Participă la miting preşedintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, Rovana Plumb, Claudiu Manda, Dan Nica, Maria Grapini, care candidează la alegerile europarlamentare, precum şi Olguţa Vasilescu. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut o baie de mulţime, fiind însoţit şi de Irina Tănase, partenera sa de viaţă. Au susţinut discursuri Claudiu Manda, Rovana Plumb, Chris Terhes, Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea, care şi-a început discursul cu atacuri la preşedintele Iohannis şi la „clica” care îl susţine. „Am început să arătăm toate abuzurile care au fost comise în această ţară şi le e frică, pentru că se apropie socoteala”, a susţinut Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Liviu Dragnea şi-a început discursul cu un atac la Klaus Iohannis.

„Ăsta e partidul pe care Iohannis şi clica lui vrea să-l distrugă. (...) Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa! Mi-a mai zis cineva tot aici: Chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo pentru că asta e dorinţa de zi şi noapte a lui Iohannis, pentru că e îngrozit de noi. Să meargă în Germania? Poate pleacă la Miami. Nu poate să rămână în ţară să dea socoteală şi el şi ai lui pentru toate abuzurile din ultimii ani, pentru toate destinele distrise, vieţi frânte, pentru toate blocajele, pentru ura pe care a promovat-o? Trebuie să răspundă pentru casele furate şi el şi ăia care îl acoperă”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD vorbeşte despre măsurile adoptate de guvernarea PSD.

„Prea mult timp ni s-a spus că mai importante sunt interesele UE decât interesele României. Orice german, belgian, olandez se gândeşte în primul rând la ţara lui, pentru că aşa e normal. Dar dacă România a fost condusă fără coloană vertebrală, cu capul plecat, dacă stai cu coloana dreaptă, mai plesneşte câte un disc, dar măcar stai cu coloana dreaptă, nu încovoiată”, a mai afirmat Dragnea.

„Am început să arătăm toate abuzurile care au fost comise în această ţară şi le e frică, pentru că se apropie socoteala. Sunt îngroziţi”, a susţinut liderul PSD.

Liviu Dragnea a reluat acuzaţiile la adresa companiilor străine care ar aduce fructe şi legume de calitate proastă în România.

„Eu îmi iubesc ţara şi m-am hotărât să-mi asum orice pericol, orice risc ca să-mi apăr ţara”, a mai afirmat Dragnea.

„I-am auzit vorbind despre statul de drept. În mintea lor este statul de drepţi. Au vorbit de despre anticorupţie. Toţi susţinem lupta anticorupţie, dar nu poţi să o susţii când şefii parchetelor sunt nişte personaje malefice”, a susţinut Dragnea.

„Azi au fost din partea PSD doi foşti deţinuţi politici, oameni torturaţi. Şi dacă Lazăr are un salariu de sute de milioane de lei pe lună atunci oamenii ăştia să rămână cu indemnizaţiile? Poate nu le vom face indemnizaţii la fel de mari, dar deţinuţii politici trebuie să primească măcar un dublu la indemnizaţie. Iohannis a zis că se mai gândeşte dacă-l revocă sau nu. Păi cum să nu se gândească? Unde e dosarul cu casele?”, a mai spus Dragnea.
 
El a afirmat că a asistat ani de zile la tot felul de minciuni.
 
„În 2016, noi am promis nişte lucruri, le-am prezentat, ne-aţi acordat încredere. Le-am realizat. Apoi au ieşit Iohannis şi ceilalţi şi au spus că s-au mărit cu 2 lei. Au venit cei de la PNL şi au spus că vor anula legea salarizării şi vor îngheţa pensiile. De ce? Pentru că nu au fost în stare să facă nimic bun, au avut programe dedicate sistemului, pentru o mână de şmecheri”, a susţinut liderul PSD.

UPDATE: Olguţa Vasilescu vorbeşte despre creşterile de salarii şi pensii făcute de guvernarea PSD.

Ea susţine că, dacă PNL va veni la guvernare, va tăia pensiile şi salariile şi că va concedia 500.000 de angajaţi din sistemul public.

UPDATE: Rovana Plumb, care deschide lista candidaţilor PSD, a afirmat că, „după doi ani de guvernare, PSD a adus în România miliarde de euro, faţă de zero cât a adus Guvernul lui Iohannis”. Ea l-a acuzat pe preşedintele Iohannis blochează zi de zi măsurile bune pentru români.

„România are nevoie de mai mulţi bani europeni pentru spitale, şcoli, drumuri, autostrăzi. În următoarea perioadă se va negocia viitorul buget al UE. E important să avem la Bruxelles patrioţi care să ştie să negocieze pentru România să obţinem fondurile pe care le merităm”, a mai spus Plumb.

Ea a precizat că românii muncesc la fel de mult şi la fel de bine ca ceilalţi europeni şi că ea crede că românii muncesc mult mai bine, pentru că de curând România ocupă locul I în lume pentru productivitatea muncii.

„De aceea, şi salariile românilor trebuie să fie la nivelul din UE. La asta lucrează PSD de doi ani de zile şi la asta vom lucra în continuare”, a adăugat Rovana Plumb.

„Vreau să vă spun privindu-vă în ochi că eu voi vorbi de bine România, pentru că îmi iubesc ţara şi pentru că avem multe lucruri de bine de spus despre România, despre ţara noastră. Nu voi vota niciodată împotriva ţării mele, aşa cum au făcut-o cei din PNL, nu voi vorbi niciodată împotriva ţării mele, aşa cum fac cei din opoziţie. Cum să te respecte Europa, când cei care vorbesc cel mai mult împotriva României sunt cei din opoziţie? Pe 26 mai să votăm să rămână acasă cei care au votat împotriva României”, a afirmat Plumb.

UPDATE: Claudiu Manda susţine primul discurs.

„Da, pentru o Românie puternică în Europa, da pentru români demni şi patrioţi în Europa şi să le spunem ajunge celor care, ajunşi în PE, nu ştiu decât să saboteze şi să denigreze ţara”, a afirmat Manda.

El a spus că şi-a dorit foarte mult ca primul miting PSD de la europarlamentare să fie la Craiova.

„Vrem două lucruri: ce e permis în Europa să fie permis şi în România şi ce e interzis în România să fie interzis şi în Europa”, a mai afirmat Manda.
 
Claudiu Manda i-a prezentat pe candidaţii PSD la alegerile europarlamentare.
 
„Nu acceptăm să vină Sică Mandolină şi clovnii săi să ne critice că nu am făcut nimic pentru Dolj. Avem peste 60 de proiecte în derulare în acest moment: şcoli, canalizare, sedii de primării etc. Opoziţia nu cunoaşte România reală, crede că adevărul e doar pe Facebook şi se miră de ce nu îi susţin primarii şi vin la noi. (...) Nu ne vom opri până nu vom vedea înfăptui drumul expres Craiova-Piteşti. În 2013 au venit aici Ponta şi Şova, au spus că ne fac autostradă. Ne-au minţit. Liberalii portocalii au avut 3 miniştri din Dolj, nu au făcut nimic. Guvernul nostru va face drumul expres”, a mai afirmat Manda.
 
„Noi facem, ceilalţi doar critică, nici nu mai pot să mai promită. Ne critică Cioloş şi ai lui că nu atragem fonduri europene, ne critică Cioloş şi chichirăii lui că nu atragem fonduri europene. Am preluat guvernarea de la ei cu zero fonduri europene, şi-au bătut joc de fermieri. (...) Am avut cea mai mare producţie la porumb din Europa în 2018”, a mai spus Claudiu Manda.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, face o baie de mulţime. Liderul PSD este însoţit şi de Irina Tănase, partenera sa de viaţă.

Înainte de începerea mitingului, un bărbat care striga mesaje anti-PSD a fost ridicat de poliţie.

Cei care se află pe scenă sunt îmbrăcaţi cu cămăşi albe.

Claudiu Manda a scris, joi, pe Facebook, că vor fi 40.000 de participanţi la acţiunea din centrul oraşului.

”Ne vedem mâine la miting, în Craiova. Vom fi peste 40.000 de oameni”, a scris Manda pe pagina sa de Facebook.

Manda a declarat, sâmbătă, că mitingul PNL organizat la Craiova a fost „un mare fâs” şi a afirmat că PSD face o manifestaţie în 12 aprilie ca să le arate lui „Sică Mandolină şi celorlalţi clovni ce înseamnă Oltenia”.

„Am văzut mitingul PNL de azi (sâmbătă - n.r.). Un mare FÂS! Doar lozinci, nimic concret pentru Oltenia. Ne vedem în data de 12 aprilie, la ora 16:00, în acelaşi loc, să-i arătăm lui Sică Mandolină şi celorlalţi clovni ce înseamnă Oltenia. #vincamasilealbe #oltenia”, a scris Manda pe contul său de Facebook, sâmbătă seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.