Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că, atât timp cât deţine această funcţie, nu va anunţa o eventuală candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al României. El adaugă că nu va părăsi funcţia deţinută în cadrul Alianţei odată cu secretarul general Jens Stoltenberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Atâta vreme cât sunt la NATO, nu am cum să fac un astfel de anunţ şi nu este corect faţă de meseria şi jobul meu să fac un astfel de lucru. Vorbind acuma despre calendar, că e o discuţie foarte mare despre succesorul lui Jens Stoltenberg la şefia NATO, încă o dată o spun, singurul lucru pe care nu l-am face, Jens şi cu mine, este să ne alegem succesorii. Este treaba aliaţilor, dânşii trebuie să-şi găsească candidatul, consensualizat, sperăm cât mai repede, pentru a putea merge la Summit-ul de la Washington în condiţii şi să putem anunţa în timp util cel care va conduce”, a afirmat Mircea Geoană, marţi, la Antena 3. 
 
Secretarul general adjunct al NATO a spus că şeful Alianţei, Jens Stoltenberg, va pleca din funcţie la 1 octombrie, ceremonia pentru plecarea acestuia fiind pregătită pentru 30 septembrie. 
 
”Chestiunea care nu se poate întâmpla în această toamnă este ca Jens Stoltenberg şi eu, adjunctul domniei sale, să plecăm în acelaşi timp. El pleacă la 1 octombrie. Deci eu, pentru a putea să asigurăm continuitate şi succesiune la vârful Alianţei, va trebui să plec fie mai devreme, fie mai târziu. Ambele variante sunt astăzi pe masă”, a explicat Geoană. 
 
El nu a precizat cu cât timp înainte sau după plecarea lui Stoltenberg va părăsi şi el funcţia deţinută la NATO. 
 
”Nu voi pleca odată cu secretarul general, voi pleca mai devreme, la momentul oportun, sau mai târziu, la momentul în care, cu noul secretar general, vom conveni că este momentul să recrutăm un al doilea om doi. Dacă aceasta este şi utilă din punct de vedere politic şi eventual electoral, asta e o chestiune pe care doar opinia publică o poate judeca”, a mai spus Mircea Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.